Επικαιρότητα

Άνοιξε επαφή με την αγορά της Γερμανίας

Off

Βάρος στις επαφές έδωσε η αντιπροσωπεία των Ιωαννίνων που συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση ITB 2015 του Βερολίνου. 
Η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Νίκο Γκόλα, τον Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης Σπύρο Κωνσταντόπουλο και τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου, Στέφανο Ζέρβα, είχε συναντήσεις με την τουριστική Επιτροπή του Γερμανικού Κοινοβουλίου, γερμανούς αξιωματούχους και αυτοδιοικητικούς, τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους απ’ όλο τον κόσμο. 
Το περίπτερο της περιφέρειας Ηπείρου, στο οποίο φιλοξενήθηκε ο Δήμος Ιωαννιτών, προσέλκυσε πληθώρα επισκεπτών, προβάλλοντας τις ποικίλες μορφές τουρισμού τις οποίες προσφέρει η περιοχή μας στον επισκέπτη.  Άψογη ήταν, όπως αναφέρει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του, η συνεργασία με τον Δημήτρη Σιώλο, Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου, επικεφαλής της Ηπειρωτικής αποστολής στην παγκόσμια τουριστική έκθεση του Βερολίνου.  
Ο  στόχος της αντιπροσωπείας του Δήμου Ιωαννιτών, ήταν να προβάλλει στους ανθρώπους που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν, τις πολλές και εναλλακτικές δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου η Ήπειρος και τα Γιάννενα, πέρα από το γνωστό ελληνικό μοντέλο «ήλιος- θάλασσα».
Μεγάλη ήταν και η συνεισφορά του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου. Με την παρουσία του καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, την ενεργή υποστήριξη του και τις επαφές που διατηρεί από την εποχή που υπηρετούσε στην Εκκλησία στη Γερμανία, «άνοιξε» κυριολεκτικά, όπως σημειώνεται σημαντικές πόρτες στην αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών.  Επίσης, πριν από το ταξίδι για τη συμμετοχή στην διεθνή τουριστική έκθεση, είχε γίνει σοβαρή προετοιμασία και σημαντικά ραντεβού είχαν προγραμματιστεί  με τη βοήθεια της επικεφαλής του γραφείου Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Gabriela Scheiner.  
Με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών, στην έκθεση του Βερολίνου, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών τόνισε πως «ο τουρισμός είναι ένα σημείο αιχμής κι όπως έχουμε ξαναπεί, αποτελεί ένα πεδίο που μπορεί να έχει γρήγορη απόδοση και άμεσα οφέλη για την περιοχή μας. Για να συμβεί όμως αυτό απαιτεί σοβαρή και συστηματική δουλειά από όλους μας, τόσο από την πλευρά της αυτοδιοίκησης, όσο και από τους επαγγελματίες του κλάδου». 

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου