Επικαιρότητα

Ένα χειροπιαστό βήμα για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας

Off

Ένα… χειροπιαστό βήμα πιο κοντά στη δημιουργία του «Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας» έγινε με την απόφαση έγκρισης, κατά πλειοψηφία που έδωσε χτες το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου στη διαδικασία για την παραχώρηση της έκτασης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια.

Ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης στην τοποθέτησή του, ανέφερε ότι  «η Περιφέρεια Ηπείρου, ‘ενεπλάκη’ στην υπόθεση εγκατάστασης εταιρειών υψηλής τεχνολογίας από το 2011», ενώ αναφέρθηκε και στις διαδοχικές επαφές και συναντήσεις που είχε με κορυφαίες εταιρίες του κλάδου, μεταξύ αυτών και τοπικές εταιρίες ή έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή.

Αν ευωδοθεί η προσπάθεια αυτή, είπε ο Περιφερειάρχης, τότε θα δημιουργηθούν 600 με 700 θέσεις εργασίας για απόφοιτους Πληροφορικής των πανεπιστημιακών σχολών Ιωαννίνων, Άρτας και   Κοζάνης. 

Στο εγχείρημα, όπως ενημέρωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης,  έχουν εκφράσει τη βούλησή τους να συμμετάσχουν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ο Δήμος Ιωαννιτών, ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ανέφερε και τα εξής: 

«Μακάρι να ευοδωθεί η προσπάθεια αυτή, που είναι πάρα πολύ δύσκολη αλλά εμείς έχουμε υποχρέωση να δοκιμάσουμε και να δημιουργήσουμε μια μικρή ‘Silicon Valley’ στην Ήπειρο. Έχουμε υποχρέωση να δοκιμάσουμε, καθώς προάγεται η τοπική κοινωνία, έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και δημιουργεί θέσεις εργασίας για άτομα με υψηλές επιστημονικές γνώσεις». 

 

Σταδιακά

H Περιφέρεια έχει διαθέσει πίστωση για την ωρίμανση της μελέτης για την κατασκευή – κατά στάδιο- εγκαταστάσεων,  στο οικόπεδο έκτασης 25.000 m2, που βρίσκεται κοντά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δίπλα στη Λεωφόρο Στ. Νιάρχου.

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου