Επικαιρότητα

«Έλλειμμα δημοκρατίας» στη λειτουργία του Δήμου

Off

Για «σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας» στη λειτουργία του Δήμου Ιωαννιτών έκανε λόγο ο Θωμάς Μπέγκας μιλώντας ως επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, στην πρώτη διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα.

«Ο κορωνοϊός άφησε τα σημάδια του και στη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών της αυτοδιοίκησης, αφού μια σειρά νομοθετημάτων με την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών  έστησαν στο απόσπασμα τη δημοκρατία στην αυτοδιοίκηση, υποβαθμίζοντας συντριπτικά το ρόλο του κορυφαίου συλλογικού οργάνου, του Δημοτικού Συμβουλίου» σημείωσε.

Παράλληλα επισήμανε ότι ενώ συνέβησαν όλα αυτά, οι αντιδράσεις από κόμματα΄, αλλά και τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης ήταν «χλιαρές», ενώ σε ό,τι αφορά τη Δημοτική Αρχή πρόσθεσε ότι έσπευσε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα νομοθετήματα αυτά υποβαθμίζοντας τη λειτουργία των οργάνων του Δήμου σε όλα τα επίπεδα.

«Η δημοκρατική ανταλλαγή απόψεων κατέπεσε σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και μετατράπηκε σε δημοκρατία του «ναι» ή του «όχι». Η Δημοτική Αρχή διατυμπάνισε το ‘επίτευγμα’  των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής με τηλεδιάσκεψη, αλλά έμεινε εκεί, την ώρα που στους περισσότερους Δήμους η τηλεδιάσκεψη σε όλα τα συλλογικά όργανα λειτούργησε έγκαιρα, ενώ και οι δια ζώσης συνεδριάσεις, με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων, έχουν ξεκινήσει προ πολλού», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ