Ήπειρος

Μείωση του νερού σε όλες τις επιχειρήσεις

Off

Από την μείωση της τιμής του νερού για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μπορεί να ξεκινήσει η ανταπόκριση του δήμου Ιωαννιτών και της ΔΕΥΑΙ αντίστοιχα, στην πρόταση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων να ληφθούν μέτρα στήριξης για την τόνωση της επιχειρηματικότητας. 

Αυτό ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημ. Δημητρίου, ο οποίος σε επιστολή του ζητά από τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ, να φέρει προς συζήτηση στο δημ. συμβούλιο, το αίτημα του Επιμελητηρίου και να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της αγοράς.

Τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί αναφέρονται στις κατηγορίες που περιλαμβάνονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως αυτή εξειδικεύτηκε στην πορεία από τα συναρμόδια υπουργεία και κυρίως το υπ. Εσωτερικών για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Υπάρχει όμως μία σειρά δήμων σε όλη τη χώρα, που έχουν ήδη ανακοινώσει και υλοποιούν παράλληλα μέτρα στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας και όχι μόνο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τόνισε ο κ. Δημητρίου.

«Ζητάμε από τον δήμαρχο και το δημ. συμβούλιο να κάνουν την υπέρβαση, γιατί οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες. Οι περισσότερες επιχειρήσεις στενάζουν, ο τουρισμός δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και δεν ξέρουμε πότε και με ποιον τρόπο και την ίδια στιγμή βλέπουμε να λαμβάνονται μέτρα στήριξης μόνο για συγκεκριμένους κλάδους. Για παράδειγμα μπορεί άμεσα να γίνει η μείωση της τιμής του νερού της ΔΕΥΑΙ σε όλα τα καταστήματα. Είναι πολύ εύκολο άλλωστε να βρεθούν τα υδρόμετρα των καταστημάτων και να ληφθεί μία απόφαση που θα ανακουφίσει σημαντικά τις επιχειρήσεις. 

Ο κ. Μπαρτζώκας άλλωστε το έχει δηλώσει εδώ και πολύ καιρό, ότι η τιμή του νερού στα Γιάννενα είναι πολύ ακριβή, επομένως υπάρχει η ευκαιρία και δυνατότητα να προχωρήσει σε μείωση της τιμής», σημείωσε ο κ. Δημητρίου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου