Επικαιρότητα

Η Γέφυρα της Πλάκας υπό το βλέμμα του πρωθυπουργού 

Off

Στη γέφυρα της Πλάκας θα βρεθεί το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης που θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά την ολοκλήρωση του έργου αναστήλωσης της ιστορικής γέφυρας. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού ανακοινώθηκε επισήμως την Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ωστόσο μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης δεν είχε επιβεβαιωθεί από καμία πηγή, ότι πρόκειται για εκδήλωση, η οποία θα έχει το χαρακτήρα της τελετής των εγκαινίων. 

Άλλωστε, έχει προγραμματιστεί από την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου εδώ και έναν περίπου μήνα, ότι πρόκειται να γίνει μία τελετή απόδοσης του έργου στην τοπική κοινωνία στα μέσα Αυγούστου, με πιθανότερη ημερομηνία την 18η Αυγούστου.

Ο Πρωθυπουργός θα φτάσει στην περιοχή το απόγευμα της Παρασκευής και σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες θα καταλύσει το βράδυ στα Πράμαντα, για να μεταβεί στις 9 το πρωί του Σαββάτου στη γέφυρα Πλάκας και από εκεί, με ελικόπτερο να μεταβεί στην Κέρκυρα.

Στη γέφυρα της Πλάκας θα βρίσκεται και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενδεχομένως και άλλα υπουργικά στελέχη.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Ιωαννίνων Θεόδ. Τζαρούχης περιορίστηκε απλώς να αναφερθεί στο πρόγραμμα της επίσκεψης, για το οποίο άλλωστε τα κομματικά στελέχη δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα.

 

Ένα έτος διακυβέρνησης

Η 7η Ιουλίου ωστόσο είναι μία σημαδιακή ημερομηνία για το κόμμα, αφού συμπληρώθηκε χθες ένας χρόνος από την νίκη της Ν.Δ στις εκλογές του 2019 που έφεραν στη διακυβέρνηση τη Ν.Δ και τον Κυρ. Μητσοτάκη στο αξίωμα του Πρωθυπουργού. Έτσι, ο κ. Τζαρούχης έκανε έναν σύντομο απολογισμό των μεγαλύτερων και πιο ουσιαστικών παρεμβάσεων του κυβερνητικού σχήματος, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκτός από τα τρέχοντα ζητήματα της ευρύτερης οικονομικής και κοινωνικής ζωής, στις δύο μεγάλες προκλήσεις του 2020, την πανδημία και την υβριδική απειλή της Τουρκίας, να επιχειρήσει να φέρει τη χώρα προ τετελεσμένων στον Έβρο, με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

«Θεωρώ, ότι στον ένα χρόνο της θητείας της, η κυβέρνηση τα πήγε εξαιρετικά, αφού αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία της δύο μεγάλες κρίσεις του Μαρτίου του τρέχοντος έτους με την πανδημία και την Τουρκία και αυτό είναι κάτι που το υποστηρίζει όλος ο κόσμος.

Νωρίτερα επίσης, από την αρχή της περιόδου διακυβέρνησης, η Ν.Δ κινήθηκε στην λογική της μείωσης των φόρων, των ασφαλιστικών εισφορών, του ΕΝΦΙΑ, της επιστροφής του ασύλου στα ΑΕΙ, της αναδιοργάνωσης της Πολιτικής Προστασίας, της προστασίας του περιβάλλοντος και στον ψηφιακό μετασχηματισμό», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζαρούχης, που σχολίασε και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με τις αποκαλύψεις των μαγνητοφωνημένων συνομιλιών, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Δε μας εξυπηρετεί αυτή η τοξικότητα που αναδύεται από αυτές τις ηχογραφήσεις, γιατί η Ν.Δ επιλέχθηκε και ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού, για να επαναφέρει την πολιτική στο προσκήνιο και όχι την παραπολιτική», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου