Αποχρώσεις

Πολιτικές… ανακάλυψης της πόλης

Off

Η οικογένεια με τα μικρά παιδιά έχει παρκάρει σε ιδιωτικό χώρο στον Μώλο και έχει ξεκινήσει για το παραλίμνιο και τα καραβάκια. Είναι οι ιδανικοί επισκέπτες της πόλης μας και αναθαρρήσαμε που είδαμε ότι υπάρχει μία κίνηση αυτές τις μέρες. Σέβονται την πόλη, ξέρουν πού θέλουν να πάνε, αυτοί είναι οι επισκέπτες που θέλει και η πόλη. Ξέρουν όμως σίγουρα;

Πριν από μερικά χρόνια, απαντώντας τυχαία σε ερωτήσεις επισκεπτών για το τι μπορούν ακόμα να δουν, μόλις είχαν γυρίσει από το Νησί, πήγαμε μαζί μέσα στο Κάστρο και χαρήκαμε που ανακάλυπταν έναν ολόκληρο κόσμο, μία πραγματικά εντυπωσιακή πρόταση πολιτισμού που διαθέτει η πόλη μας ανάμεσα σε πολλές.

Πώς όμως μπορεί ένας επισκέπτης να είναι καλά ενημερωμένος για το τι μπορεί να δει στην πόλη ώστε να κάνει και τις κατάλληλες επιλογές; Τα τελευταία χρόνια με την τουριστική προβολή, τις εκδόσεις, τις οργανωμένες παρουσιάσεις σε δημοσιογράφους, ο Δήμος, η Περιφέρεια και τοπικοί παράγοντες και φορείς έχουν αυξήσει κατά πολύ το απόθεμα πληροφοριών που διατίθεται στους δυνητικούς επισκέπτες. Και είναι δουλειά που αποδίδει, όπως δείχνουν οι αριθμοί και το ενδιαφέρον που καταγράφονταν για την πόλη πριν την πανδημία.

 

Υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει ακόμα; Προφανώς μπορούν να γίνουν πολλά και γι’ αυτό υπάρχουν εξειδικευμένοι παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν με τεχνογνωσία, συμβουλές, σχεδιασμό. Η πολιτική προβολής του τόπου συνεχίζεται και καλώς, από τις τοπικές Αρχές, πάντα με άξονα βέβαια και την αξιολόγηση των πολιτικών αυτών.

Αν υπάρχει ίσως κάτι που λείπει σε αυτές τις πολιτικές είναι η διασύνδεση των επισκεπτών και με την τοπική ζωή, με την καθημερινότητα. Δεν είναι ο πρώτος στόχος του επισκέπτη γιατί συχνά δεν έχει χρόνο ή χρήματα για διαμονή περισσότερων ημερών, όμως η διασύνδεση με την τοπική ζωή και τις εκφάνσεις της, σε πόλεις όπως τα Γιάννενα, είναι βέβαιο ότι θα αυξήσει την ικανοποίηση του επισκέπτη αφού παρέχει πολύ πιο πλούσιες εμπειρίες. Παράλληλα, θα αυξήσει και το χώρο στον οποίο αναπτύσσεται η τουριστική αγορά, όπως με τα θρησκευτικά μνημεία, τους χώρους αναψυχής, τα επαγγέλματα της πόλης ή τους χώρους εκπαίδευσης, την αρχιτεκτονική κλπ. Τα Γιάννενα είναι μία πόλη που αξίζει να την ανακαλύψει κάποιος στην ολότητά της…

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ