Ήπειρος

Δεν βλέπουν ψηφιακά στο Ζαγόρι

Off

Αποφασισμένο να προχωρήσει στη διακοπή της όποιας εξυπηρέτησης για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων στους Ασπράγγελους, προκειμένου να παρέχεται το ψηφιακό σήμα, δηλώνει το δημοτικό συμβούλιο Ζαγορίου.
Στην τελευταία του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο απασχόλησε το θέμα της σχεδόν ανύπαρκτης κάλυψης των διοικητικών ορίων του Δήμου και της πλειονότητας των κατοίκων με το ψηφιακό σήμα.
Όπως ανέφερε άλλωστε ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου τουλάχιστον τα 2/3 του Δήμου δεν καλύπτονται σήμερα από το ψηφιακό σήμα και χαρακτήρισε το πρόβλημα αδιανόητο και εξαιρετικά σοβαρό από τη στιγμή που οι λιγοστοί ακρίτες των χωριών, ηλικιωμένοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν δυνατότητα ενημέρωσης ή ψυχαγωγίας.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπει τη διακοπή λειτουργίας των εγκαταστάσεων που έχουν παραχωρηθεί για την ψηφιακή τηλεόραση, αλλά και την άσκηση κάθε νόμιμου μέσου για την αλλαγή αυτής της κατάστασης.
«Είναι απαράδεκτο η ελληνική πολιτεία να έχει υπογράψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία που θα καλύπτει το 95% της επικράτειας με ψηφιακό σήμα και η δική μας περιοχή που εντάσσεται στο υπόλοιπο 5%, να αντιμετωπίζεται ως περιοχή με πολίτες β’ κατηγορίας», τόνισε ο κ. Σπύρου που έθεσε το θέμα και στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε χθες στα Γιάννινα ζητώντας να υπάρξει και μια συλλογική παρέμβαση της αυτοδιοίκησης καθώς υπάρχουν και άλλες περιοχές, όπως το Μέτσοβο που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ