Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 08:05
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιουλίου 2020
Επικαιρότητα

Συνεργασία για την ανάδειξη της Γαλακτοκομικής Σχολής

Off

Την ευκαιρία να καταγράψει τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές που έχει η σχολή είχε την ευκαιρία ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βασίλης Βλέτσας κατά την επίσκεψή του στην Γαλακτοκομική Σχολή στον Κατσικά. 

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν τρόποι και συνέργειες που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη της Σχολής.

Όπως δήλωσε ο κ. Βλέτσας: «Με την Διεύθυνση της Γαλακτοκομικής σχολής σκοπεύουμε να οικοδομήσουμε μία μακροπρόθεσμη συνεργασία. Η πολιτική βούληση της παρούσας Δημοτικής Αρχής είναι να φροντίσει με την ουσιαστική αρωγή και την έμπρακτη υποστήριξή της να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό οι δυνατότητες της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που λειτουργεί στην περιοχή του Κατσικά της Δ.Ε. Παμβώτιδας ώστε αυτή να μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες που πρέπει και μπορεί στον πρωτογενή τομέα της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, αφού πρόκειται για την μοναδική σχολή σε πανελλήνιο επίπεδο τεχνιτών τυροκομίας και γαλακτοκομίας. Είναι γεγονός πως οι παρεμβάσεις που πρόκειται να αναλάβει αφενός η Περιφέρεια Ηπείρου με την δημιουργία του Πάρκου Αγροτικής καινοτομίας, του Κέντρου Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών, τη  δημιουργία Αγοράς Παραγωγών τοπικών προϊόντων και αφετέρου οι συνέργειες Δήμου Ιωαννιτών και Γαλακτοκομικής Σχολής  με την ταυτόχρονη βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών διδασκαλίας των σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων θα καταστήσουν την περιοχή της ΔΕ Παμβώτιδας ως τον πυρήνα ανάδειξης και νέας πνοής του πρωτογενή τομέα  στο νομό Ιωαννίνων καθώς και μια από τις σημαντικότερες εστίες πετυχημένων δράσεων στον συγκεκριμένο τομέα», κατέληξε.

Από τη μεριά της η Διευθύντρια της Σχολής Αλεξάνδρα Μέγα δήλωσε: « Από τη συνεργασία αυτή μόνο θετικά μπορούν να προκύψουν για όλους και γι’ αυτό πρέπει όλοι να εργαστούμε με αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα για να πετύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ