Τελευταία Νέα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Πλεονεκτήματα και αδυναμίες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων
15 αιτήσεις το ελάχιστο για να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός
«Στενεύει» η είσοδος τη νέα χρονιά στα πανεπιστήμια
Εκδηλώσεις για την επέτειο των Μαχών Γριμπόβου
Η Περιφερειακή Αρχή για την παραπομπή στο Πειθαρχικό
Ένα «εξάγιο» από την Καστρίτσα και ένα νόμισμα για τη Δωδώνη
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης
Οδός Χαρ. Τρικούπη αναβαθμισμένη και φιλική στους πεζούς
Μία διεθνής ημέρα για τη «Δύναμη των Μουσείων»
Στη διεθνή έκθεση Freskon ο Δήμος Αρταίων
20 – 23 ΜΑΪΟΥ Χρώματα και μουσική με δράσεις της ομάδας Goodness Tour
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε ζητεί Μηχανικούς για τα τμήματα παραγωγής και συντήρησης στα Ιωάννινα
Υπάρχει θέμα Μεταξά στον ΠΑΣ;
Δημιουργείται Κέντρο για τα αγγειακά εγκεφαλικά
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 09:49
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιουλίου 2020
Ήπειρος

Είχαν εκριζώσει παράνομα 16 κιλά τσάι

Off

Η καθημερινή και σε 24ωρη βάση παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής αποδεικνύεται για πολλοστή φορά, ότι είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων της περιοχής μας. Αυτό επιβεβαιώθηκε το πρωί της Τρίτης, όταν κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής 

της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου εκτελώντας προγραμματισμένη περιπολία στο όρος Νεμέρτσικα, εντόπισε ένα Ι.Χ στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, να κινείται σε αγροτικό – δασικό δρόμο και δόθηκε σήμα στάσης. Όπως αναφέρει η Ε’ ΚΟΗ, εντός του Ι.Χ διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, ότι οι δύο επιβαίνοντες, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός αντίστοιχα κατά δήλωσή τους, είχαν εκριζώσει και μετέφεραν μεγάλη ποσότητα αρωματικού φυτού (τσάι). 

Η Θηροφυλακή ζήτησε από τα δύο άτομα να μεταβούν συνοδεία στο Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου, το οποίο ταυτόχρονα ενημέρωσε για το συμβάν. 

Κατά τη διαδρομή ο συνεπιβάτης (αλλοδαπός) του Ι.Χ τράπηκε σε φυγή και κινήθηκε σε δασική έκταση, ενώ ο οδηγός συνελήφθη στη συνέχεια από αστυνομικούς του ΑΤ Πωγωνίου, με την κατηγορία της παράβασης του Δασικού Κώδικα. 

Όπως διαπιστώθηκε, στο Ι.Χ οι δύο δράστες είχαν ήδη εκριζώσει και μετέφεραν ποσότητα του αρωματικού φυτού, βάρους 16 κιλών και 200 γραμμαρίων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών, με ανασταλτικό χαρακτήρα.

Με αφορμή και το συγκεκριμένο περιστατικό, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ υπενθυμίζει πως η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί διαρκές χρέος όλων των πολιτών. 

Ενέργειες που κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση της καταστροφής ή της πρόκλησης βλάβης του φυσικού περιβάλλοντος δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές και γι’ αυτό η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή θα συνεχίσει να βρίσκεται παντού, ανεξαρτήτως κόστους σε χρήμα, κόπο και χρόνο για να το προστατέψει, ως η μόνη υπηρεσία που βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο στην ύπαιθρο, επιβαρύνοντας μόνο την τσέπη των κυνηγών και όχι τον κρατικό προϋπολογισμό.

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου