Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 08:53
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιουλίου 2020
Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ανοιχτός διάλογος πάνω στις συνέπειες της κρίσης 

Off

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση διοργανώνει στα Γιάννενα ο ΣΥΡΙΖΑ, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου με ομιλητές τον Νίκο Βούτση και τον Νίκο Μπίστη ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό η Μερόπη Τζούφη. 

Η εκδήλωση θα γίνει στο Θεατράκι Σκάλας στις 8 το βράδυ και καλούνται  οι πολίτες των Ιωαννίνων «να συμμετέχουν με την παρουσία τους αλλά και τις παρατηρήσεις και ερωτήσεις τους για τα μείζονα ζητήματα που δημιουργούν στην χώρα μας η υγειονομική και η οικονομική κρίση που βιώνουμε», όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Κάλεσμα

Κάλεσμα στην εκδήλωση απηύθυνε χτες ο Γιάννη Στέφος πρώην βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής που άσκησε κριτική στην κυβέρνηση:

«Eναν χρόνο  πριν, τέτοιον καιρό, παραδώσαμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα μνημόνια. Σε τροχιά ανάπτυξης για δώδεκα συνεχή τρίμηνα. Με ρυθμισμένο  το δημόσιο χρέος. Με μείωση της ανεργίας και την κοινωνία όρθια.  Με αναβαθμισμένη διεθνή αξιοπιστία και το αίσθημα της εθνικής αξιοπρέπειας μετά από πολύ σημαντικές επιτυχίες και συμφωνίες για κρίσιμα εθνικά θέματα. Η κοινωνική πλειοψηφία απόλαυσε  τους πρώτους καρπούς, που χρηματοδότησαν οι θυσίες του ελληνικού λαού με επίκεντρο το κοινωνικό κράτος, την υγεία , την παιδεία και το περιβάλλον. 

Και δεν ξεχνάμε τα 37 ολόκληρα δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία, που αν αυτά δεν υπήρχαν, ήδη με τις τελευταίες εξελίξεις θα είχαμε εκ νέου χρεοκοπήσει. Αυτά λοιπόν παραδώσαμε πριν έναν χρόνο και είμαστε περήφανοι για όσα αφήσαμε πίσω μας.

Συμπληρώθηκε ένας σκοτεινός χρόνος για τη δημοκρατία, και την κοινωνία, ένας χρόνος αφ’ ότου έχουμε κυβέρνηση της ΝΔ και πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Διαφήμιζαν πέρυσι ανάπτυξη 4%, πολύ γρήγορα έσπρωξαν την οικονομία στην ύφεση, πριν ο covid 19 χτυπήσει τη χώρα.

Υπόσχονταν  καλοπληρωμένες δουλειές και τώρα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται δραματικά στον ιδιωτικό τομέα, την ανεργία να απειλεί τις οικογένειές τους και τις απολύσεις να γίνονται η νέα κανονικότητα, ενώ η μεσαία τάξη έμεινε αβοήθητη στο έλεος  της κρίσης.

Υπευθυνότητα και σοβαρότητα υπόσχονταν και στον  τουρισμό για να ζήσουμε μια άνευ προηγουμένου ζοφερή κατάσταση στην εστίαση και τα καταλύματα».

 

Η επίσκεψη Μητσοτάκη

Για την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στα Πράμαντα, σημείωσε ο κ. Στέφος: «Τον καλωσορίζουμε και ευχόμαστε στην τρίτη κατά σειρά επίσκεψή του στα Ιωάννινα τον τελευταίο χρόνο να μας αποκαλύψει, επιτέλους, το όραμά του για την Ήπειρο και τον νομό μας. Του ευχόμαστε ν απολαύσει την επίσκεψή του στο Γεφύρι της Πλάκας και να χαρεί το ιστορικό μνημείο που αποκαταστάθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Δηλώσεις έκαναν ακόμα ο Αλέξανδρος Φαρμάκης που αναφέρθηκε και εκείνος στην διακυβέρνηση της ΝΔ και ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κουσουνίδης τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν να συνομιλούν με τους πολίτες. 

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου