Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 07:58
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιουλίου 2020
Επικαιρότητα

Ιστορικό χρέος η αναστήλωση της Γέφυρας Κοράκου

Off

Στη θετική στάση του πρωθυπουργού από τα Πράμαντα την Παρασκευή για τη μελέτη του έργου στέκεται η Διανομαρχιακή Επιτροπή Άρτας- Καρδίτσας για την ανακατασκευή της Γέφυρας Κοράκου.

Με την αναγγελία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ήπειρο και στο αναστηλωμένο γεφύρι της Πλάκας η Διανομαρχιακή Επιτροπή απέστειλε σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό για την ενημέρωσή του, αιτούμενη την εξαγγελία της συνέχισης της διαδικασίας για την αναστήλωση της Γέφυρας Κοράκου που βρίσκεται σε στασιμότητα από τον Φεβρουάριο του 2019 που υπεγράφη το σχετικό  μνημόνιο προγραμματικής σύμβασης με πρωτοβουλία της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τους τότε Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη και Μυρσίνη Ζορμπά, τους Περιφερειάρχες Ηπείρου και Θεσσαλίας, Αλέξανδρο Καχριμάνη και Κώστα Αγοραστό τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Γιάννη Γκόλια και του Δημάρχους Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας και Αργιθέας Καρδίτσας, Περικλή Μίγδο και Λάμπρο Τσιβόλα.

Για το θέμα ενημερώθηκαν όλοι οι αυτοδιοικητικοί φορείς και οι πολιτικοί παράγοντες ενώ το θέμα τέθηκε εκτός από γραπτά και προφορικά στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη ο οποίος σημειωτέον από το 2010 ακατάπαυστα στηρίζει με σθένος και αποτελεσματικότητα αυτή την προσπάθειά μας, σημειώνει η επιτροπή.

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για την Διανομαρχιακή Επιτροπή η οποία ανακοίνωσε τα εξής: 

«Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική και εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίηση για αυτό. Αποτελεί την απαρχή των τελικών επιδιώξεων που είναι τήρηση κατά γράμμα του μνημονίου ενεργειών της 15ης Φεβρουαρίου 2019. Ελπίζουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα να γίνει συντονισμένη προσπάθεια για την υλοποίηση αυτής της δέσμευσης του Πρωθυπουργού σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία και τους φορείς που υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας και τον οδικό χάρτη της Ανακατασκευής της θρυλικής γέφυρας. 

Ας καταλάβουν όλοι ότι η προσπάθεια για την αναστήλωση της Γέφυρας Κοράκου δεν είναι μια ουτοπία ή μια ματαιοδοξία αφελών ανθρώπων αλλά ένα ιστορικό χρέος στην ιστορική και πολιτιστική συλλογική μνήμη μας ώστε η γέφυρα Κοράκου από σύμβολο εθνικής τραγωδίας να γίνει σύμβολο αδελφοσύνης και ομόνοιας. Είναι το χρέος μας στις επερχόμενες γενεές, το έχουμε πει κατ΄ επανάληψη. Επιπλέον θα είναι ένα έργο που θα συμβάλει μαζί με άλλα επιμέρους έργα στην ανάπτυξη της περίφημης Κοιλάδας του Αχελώου», σημειώνει μεταξύ άλλων και αφού αναφέρεται και στο ιστορικό των προσπαθειών διεκδίκησης.

«Καιρός να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, ο καθένας από την μεριά ευθύνης του, ώστε το όραμα να γίνει πραγματικότητα και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει.     

Η εξαγγελία αυτή του Πρωθυπουργού πιστεύουμε ότι ήρθε την κατάλληλη στιγμή και εκφράζουμε τις ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν –ο καθένας με τον τρόπο του- στην θετική αυτή εξέλιξη. Όλοι μαζί με συνεννόηση και συντονισμό θα τα καταφέρουμε», καταλήγει.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου