Επικαιρότητα

Ζητάνε να προστατευτεί το παιδί τους

Off

Με μηνυτήρια αναφορά και αντίστοιχο εξώδικο προς κάθε μέσο ενημέρωσης και όχι μόνο, απαντά η οικογένεια του νεαρού σπουδαστή της Γαλακτοκομικής, το όνομα και η φωτογραφία του οποίου δημοσιεύθηκε τα τελευταία 24ωρα ως ο «αρχηγός» της ομάδας των Κρητικών, που βασάνιζε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Μία διαφορετική πτυχή της τραγικής υπόθεσης είναι αυτή των παράπλευρων απωλειών και επιδράσεων, εξαιτίας της άκριτης, ανυπόστατης και ανήθικης στάσης ορισμένων, και δημοσιογράφων, αλλά και φερόμενων ως δημοσιογράφοι, σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Οι διαστάσεις όμως που έχει προσλάβει αυτή, η πέρα από κάθε λογική, αναζήτηση υπευθύνων και ενόχων, έχουν ξεφύγει από κάθε όριο. Έτσι η οικογένεια του νεαρού σπουδαστή, η φωτογραφία και το όνομα του οποίου βρίσκονται σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, αντέδρασε και χθες ο Δημ. Μαυρ., πατέρας του σπουδαστή επισκέφθηκε την Εισαγγελία Ιωαννίνων καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά πρωτίστως σε βάρος του δημοσιογράφου Σπ. Καρατζαφέρη και δευτερευόντως εναντίον όλων όσων αναπαράγουν τη φωτογραφία του παιδιού του.
Η οικογένεια του σπουδαστή που βρίσκεται στο πρώτο έτος των σπουδών του είχε επισκεφθεί προηγουμένως τον εισαγγελέα Ηρακλείου και χθες βρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο των Ιωαννίνων, ζητώντας την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, η οποία όμως θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει αυτεπάγγελτα για όσα συκοφαντικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 
Μιλώντας αποκλειστικά στο «ITV» o πατέρας του πρωτοετούς σπουδαστή, που έκανε στενή παρέα με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, αφού εξέφρασε την ευχή να βρεθεί ο 20χρονος και να μπει ένα τέλος στην αγωνία της δικής του οικογένειας, είπε πως όσοι δημοσιεύουν ή αναπαράγουν τέτοιο υλικό ή τέτοια σενάρια είναι ανθρωποφάγοι. «Υπέκλεψαν τις φωτογραφίες του γιου μου από το Facebook και τις δημοσιοποίησαν, ενοχοποιώντας τον ως τον αρχηγό των Κρητικών. Ο γιος μου δεν έχει πάει ακόμη στο στρατό για να σπουδάσει, όμως επειδή βρήκαν μία φωτογραφία του με στρατιωτικό χιτώνιο τον έβαλαν στο διαδίκτυο και λένε ότι αυτός είναι που βασάνιζε τον Γιακουμάκη. Αυτοί είναι ανθρωποφάγοι και ζήτησα από τις εισαγγελικές αρχές την αποκατάσταση του παιδιού και της οικογένειάς μου, για την ψυχική οδύνη που έχουμε υποστεί. Να ζητήσουν συγνώμη και να κατεβάσουν αμέσως τις φωτογραφίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημ. Μαυρ.

Δεν είχε αναφέρει
 το παραμικρό
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο πατέρας του σπουδαστή τόνισε πως ο γιος του είχε άριστες σχέσεις με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος όμως δεν του είχε εκμυστηρευτεί το παραμικρό για προβλήματα που υπήρξαν την προηγούμενη χρονιά. «Ο γιος μου έκανε στενή παρέα με τον Βαγγέλη και μου έχει πει ότι ήταν οι καλύτεροι φίλοι. Έχουν πολλές φωτογραφίες μαζί, όμως ο Βαγγέλης δεν του είχε πει ποτέ κάτι σχετικό με αυτά που ακούγονται. Ήταν ένα παιδί όμως πολύ κλειστό, που δε μιλούσε για προσωπικά ζητήματα. Ο γιος μου μου έχει πει ότι ο ίδιος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση, δεν έχει ακούσει το παραμικρό για τα γεγονότα που λέγονται και γράφονται και το μόνο που εύχεται είναι να βρεθεί ο Βαγγέλης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Καμία σύλληψη
Όπως συμβαίνει δυστυχώς το τελευταίο 10ήμερο με μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα, μία ακόμη ψευδής είδηση έκανε το γύρο της χώρας από το βράδυ της Πέμπτης, αναφορικά με την υπόθεση Γιακουμάκη. Ο λόγος για τις συλλήψεις και προσαγωγές ατόμων στην Κρήτη, οι οποίοι σχετίζονται με την εξαφάνιση του σπουδαστή. Για πολλοστή φορά, η αναπαραγωγή της είδησης έγινε σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς καμία επιβεβαίωση και διασταύρωση, μέχρι που χθες το πρωί η αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν συλλήψεις ούτε και προσαγωγές που να σχετίζονται με την υπόθεση εξαφάνισης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου