Επικαιρότητα

Κυριακάτικο ξύπνημα με άσχημα μαντάτα

Off

Ήταν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής όταν διαδόθηκε στην πόλη ότι είχε βρεθεί το πτώμα ενός άνδρα σε παραλίμνια περιοχή της Ανατολής κι όλων το μυαλό πήγε στον 20χρονο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής που είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου.
Το άψυχο σώμα εντόπισε οδηγός αυτοκινήτου λίγο πριν από τις 8 το πρωί και ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία και άμεσα απέκλεισε την περιοχή για να ξεκινήσει η αυτοψία του χώρου. Το σημείο εντοπισμού ήταν κάτω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΛΙ στην Ανατολή, κοντά στη λίμνη, σε μια περιοχή με βάτα και όχι εύκολα ορατό από το δρόμο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση.
Νωρίς το πρωί η Αστυνομία προέβη στην εξής ανακοίνωση: «Σήμερα το πρωί, σε αγροτική περιοχή στον Κατσικά Ιωαννίνων, εντοπίστηκε πτώμα άνδρα σε κατάσταση σήψης. Στο σημείο έχει κληθεί και βρίσκεται ιατροδικαστής. Η αστυνομική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη για την ταυτοποίηση των στοιχείων του θανόντος, καθώς και των συνθηκών θανάτου του. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί τη Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων».
Ο θείος του παιδιού που κλήθηκε, το αναγνώρισε. Φορούσε τα ρούχα με τα οποία είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του.
Η αυτοψία ολοκληρώθηκε στις 3 περίπου το μεσημέρι και στις έρευνες συμμετείχαν αστυνομικοί της Αστυνομίας Ιωαννίνων και της Ειδικής Μονάδας Εγκλημάτων κατά της Ζωής από την Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης που έφτασαν οδικώς από τη Θεσσαλονίκη, εισαγγελέας και ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θόδωρος Βουγιουκλάκης.
Με την ολοκλήρωση της αυτοψίας, η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική κλινική από παράπλευρο δρόμο, ενώ στον κεντρικό δρόμο, την οδό Μαβίλη, που οδηγούσε προς την περιοχή είχαν ήδη συρρεύσει δεκάδες κάτοικοι, αλλά και πολλά τηλεοπτικά συνεργεία από όλη την Ελλάδα.
Με νέα ανακοίνωσή της η Αστυνομία το απόγευμα, επιβεβαίωσε ότι οι πρώτες ενδείξεις από την αυτοψία, συνέκλιναν στην ταυτοποίηση με τον σπουδαστή που είχε εξαφανιστεί. 
Ο θείος του 20χρονου νέου Γιώργος Βιρδιαδάκης, ο οποίος τις τελευταίες μέρες βρισκόταν στα Γιάννενα για τις έρευνες- μόλις το Σάββατο είχε γίνει μία ακόμα έρευνα με ειδικούς δύτες στη λίμνη- δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είχαμε μία ελπίδα. Η ελπίδα, πεθαίνει πάντα τελευταία. Ήρθε το χειρότερο» είπε, και πρόσθεσε ότι η οικογένεια έχει εμπιστοσύνη στις Αρχές για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στις δύσκολες αυτές στιγμές. Το παρών έδωσαν ακόμα ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης και ο συνεργάτης του Φώντας Βρόσγος.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου