Επικαιρότητα

Ενότητα απέναντι στις προκλήσεις

Off

Η πειθαρχία και η ενότητα του ελληνικού λαού αποτελούν τις δύο βασικές πτυχές που όταν κάνουν την εμφάνισή τους καθιστούν σχεδόν βέβαιη την επιτυχή αντιμετώπιση των δυσκολιών.

Τα στοιχεία αυτά επέδρασαν καθοριστικά τον τελευταίο χρόνο όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει μία σειρά προκλήσεων, που ξεκίνησαν από την ασύμμετρη απειλή στον Έβρο και συνεχίστηκαν με την επίδειξη βαρβαρότητας της Τουρκίας με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, με τις προκλήσεις στην Αν. Μεσόγειο και όλα αυτά εν μέσω της πανδημίας.

«Τα καταφέραμε ως εδώ χάρη στην έγκαιρη αντίδραση και τις έγκαιρες αποφάσεις, στην ύπαρξη σχεδίου, την πειθαρχία και την ενότητα του ελληνικού λαού, η οποία ιστορικά αναδεικνύεται ως η μεγάλη αρετή όταν εμφανίζεται ή ως η μεγάλη αδυναμία», τόνισε ο υπ. Εσωτερικών.

 

Αλλαγή του 

εκλογικού νόμου

Κατά τη διάρκεια τόσο της τοποθέτησής του στην παρουσίαση του προγράμματος για την αυτοδιοίκηση στο Λίθινο όσο και νωρίτερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο δημαρχείο Ζίτσας, ο κ. Θεοδωρικάκος επιβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου το υπουργείο θα φέρει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής για την αυτοδιοίκηση.

«Δημοκρατικό είναι να λειτουργούν οι δήμοι και να εξυπηρετούν τον πολίτη», απάντησε σε ερώτηση για το εάν είναι δημοκρατικό και σύμφωνο με τη λαϊκή εντολή, οι αποφάσεις των Οικονομικών Επιτροπών να είναι ισχυρότερες των αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε όσους ήθελαν να ιδεολογικοποιήσουν την αυτοδιοίκηση, να τη διαλύσουν. Οι δήμοι και οι περιφέρειες στάθηκαν όρθιες τον τελευταίο χρόνο γιατί φροντίσαμε να αποκαταστήσουμε την κυβερνησιμότητά τους», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Την αλλαγή του εκλογικού νόμου για την αυτοδιοίκηση ζήτησε νωρίτερα και ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης.

Καταλήγοντας ο υπουργός Εσωτερικών στάθηκε στην ανάγκη αυξημένης εγρήγορσης και επιφυλακής των πολιτών, ώστε να τηρούν τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή διασποράς του ιού.

«Δεν νομίζω ότι έχουμε πιαστεί στον ύπνο αλλά απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των μέτρων. Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου