Επικαιρότητα

Από απεγκλωβισμούς μέχρι καταρρεύσεις

Off

Συνεχής είναι η προσπάθεια εκπαίδευσης και περιοδικού ελέγχου της ετοιμότητας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά, όπως ήταν η πυρκαγιά στο 4ο Δημ. Σχολείο πριν από έναν περίπου μήνα. 
Την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ» έφερε η άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε χθες στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου, για την αντιμετώπιση συνεπειών από πιθανή σεισμική δόνηση.
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την αναγκαιότητα παρέμβασης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ταυτόχρονα σε τρία σημεία και συγκεκριμένα στο 8ο Δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων, στο 2ο Δημοτικό Ελεούσας όπου έγινε απεγκλωβισμός μαθητών και εκπαιδευτικών και σε εγκαταστάσεις επιχείρησης όπου το σενάριο προέβλεπε την κατάρρευση κτηρίων.
Όπως τόνισε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων, αρχιπύραρχος Γ. Χαβέλας μέσα από τέτοιες ασκήσεις δοκιμάζεται η ετοιμότητα, αλλά παράλληλα διαπιστώνονται και λάθη και παραλείψεις που μπορούν να διορθωθούν. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ασκήσεις και την ενημέρωση που γίνεται στα σχολεία της πόλης.«Πέρυσι εκπαιδεύτηκαν μέσα σε ένα μήνα 6000 μαθητές και αυτό συνεχίζεται και φέτος», τόνισε ο κ. Χαβέλας, ενώ από την πλευρά της η διευθύντρια του 8ου Δημοτικού κα Βώττη χαρακτήρισε σημαντικές τις ασκήσεις και για τους μαθητές και για τους εκπαιδευτικούς.
Στην άσκηση συμμετείχαν ακόμη η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ο Δήμος Ιωαννιτών, ο Δήμος Ζίτσας, η 8η Μ/Π ΤΑΞ , η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, η Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και Εθελοντικές Οργανώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ