Επικαιρότητα

Πρωτοβουλίες για ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο

Off

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση του προέδρου του ΕΚΑΒ Νικόλαου Παπαευσταθίου, ότι κανένας Τομέας του ΕΚΑΒ δεν πρόκειται να κλείσει ή να αποδυναμωθεί, αντιθέτως καταβάλλονται προσπάθειες για την ενίσχυσή τους, απέσπασαν οι εργαζόμενοι της 7ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ.
Ο κ. Παπαευσταθίου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην έδρα της 7ης Περιφέρειας, στα Ιωάννινα, συναντήθηκε με τη διοίκηση και με εκπροσώπους των εργαζομένων, αποκωδικοποιώντας τα προβλήματα και δεσμεύτηκε ότι η διοίκηση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.
Σε πρώτο πλάνο βρέθηκε το ενδεχόμενο αποδυνάμωσης Περιφερειακών Τομέων του ΕΚΑΒ όπως στα Δολιανά, οι ελλείψεις προσωπικού και μέσων, αλλά και η κάλυψη των κενών θέσεων σε Τομείς που παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Παπαευσταθίου τόνισε πως η διοίκηση εξετάζει τις ανάγκες που υπάρχουν, έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά σε περιφέρειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όπως είναι η Κέρκυρα και η Λευκάδα. “Αυτό όμως θα γίνει μέσα από την προβλεπόμενη διαδικασία, με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και με τους εργαζόμενους που ενδιαφέρονται να καταθέτουν αίτηση. Εξυπακούεται, ότι η τελική επιλογή για τους εργαζόμενους που θα καλύψουν τα κενά δεν μπορεί να γίνει από περιοχές που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα”, τόνισε αρχικά για να προσθέσει πως δεν είναι στο σχεδιασμό της διοίκησης το κλείσιμο κάποιου τομέα του ΕΚΑΒ, αλλά η αναδιάρθρωση του συνολικού σχεδιασμού. “Δεν υπάρχει καμία περίπτωση λουκέτου, αλλά θέλουμε να λειτουργούν όπως πρέπει. Δεν γίνεται να λειτουργούν Τομείς με δύο- τρία άτομα ούτε σε συνεργασία με τα κατά τόπους Κέντρα Υγείας”, τόνισε, ανακοινώνοντας ότι το ΕΚΑΒ έχει εδώ και καιρό ζητήσει την ενίσχυση του προσωπικού με περισσότερες από διακόσιες νέες προσλήψεις.

Η κατάσταση στα Ιωάννινα
Χωρίς να ερωτηθεί καν, ο κ. Παπαευσταθίου, χαρκτήρισε εξαιρετικά ικανοποιητική τη λειτουργία του ΕΚΑΒ στην 7η Περιφέρεια, παρά τα εμφανή προβλήματα που υπάρχουν και σε προσωπικό και σε μέσα. Προανήγγειλε μάλιστα και την εξέταση των προτάσεων που έχουν ήδη υποβληθεί για τη δημιουργία νέων Τομέων σε Λευκάδα και Μέτσοβο.

Ξεμπλοκάρει 
η προμήθεια ασθενοφόρων
Ακόμη ο κ. Παπαευσταθίου αναφέρθηκε στα προβλήματα που σχετίζονται με τον στόλο των ασθενοφόρων και τα μέσα που διαθέτουν οι διασώστες. Για την Περιφέρεια της Ηπείρου φαίνεται πως ξεμπλοκάρει η διαδικασία προμήθειας 11 νέων ασθενοφόρων μέσα από χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Το πρόγραμμα έχει καθυστερήσει ήδη λόγω προσφυγών και ενστάσεων για τρία χρόνια, όμως με μία πρόσφατη δικαστική απόφαση φαίνεται πως το θέμα ξεμπλοκάρει.
Τέλος ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ χαρακτήρισε σημαντική παράμετρο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των διασωστών. 

Συναντήσεις
Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης και τον Περιφερειάρχη. Ο κ. Καχριμάνης εξήρε το έργο που επιτελεί το ΕΚΑΒ, κάτω από αντίξοες συνθήκες πολλές φορές στην Ήπειρο.
Από την πλευρά του ο κ. Ν. Παπαευσταθίου, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την προμήθεια ασθενοφόρων μέσω του ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και για την πρόθεση ανάπτυξης νέων τομέων (Μετσόβου) και ενίσχυσης υπαρχόντων (Παραμυθιάς), έτσι ώστε να επιτευχθεί αποτελεσματικότερη «εποπτεία» της Εγνατίας Οδού εντός των ορίων της Ηπείρου. Επίσης έγινε αναλυτική συζήτηση για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ σε όλη την Ήπειρο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη και τη συμπαράστασή του στο δύσκολο έργο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου