Πολιτικό Ρεπορτάζ

Εθνική στρατηγική με Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Off

Η σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, θα στείλει ένα σαφές μήνυμα αρραγούς εθνικής ενότητας και ενότητας των πολιτικών δυνάμεων προς το εξωτερικό, την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της στη Μεσόγειο. 

Αυτό ανέφερε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερ. Τζούφη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την πορεία των εθνικών θεμάτων. 

Η κα Τζούφη χαρακτήρισε μονόδρομο την απόφαση σε επίπεδο υπ. Εξωτερικών της Ε.Ε την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, επικαλέστηκε την εθνική στρατηγική που υπηρετεί η αξιωματική αντιπολίτευση, με τη στάση της, όμως θα πρέπει όπως είπε αντίστοιχα να πράξει και η κυβέρνηση. 

«Διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής χωρίς τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών δεν μπορεί να υπάρξει. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και ως ΣΥΡΙΖΑ είμαστε απόλυτα προσεκτικοί και δεν κάνουμε ό,τι έκανε η Ν.Δ ως αντιπολίτευση στη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν είναι ώρα για σκοπιμότητες, ούτε για μικροπολιτική», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Τζούφη, που απάντησε και σε σχετικό ερώτημα για το εάν στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μία κοινή γραμμή στα εθνικά θέματα ή περισσότερες.

«Και στη Ν.Δ υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για τα εθνικά ζητήματα. Στον ΣΥΡΙΖΑ η γραμμή έχει δοθεί από τον πρόεδρο Αλ. Τσίπρα. Η γραμμή αυτή είχε δώσει αποτελέσματα σε επίπεδο κορυφής με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από διαδικασίες εσωτερικού διαλόγου καταλήγει σε αποφάσεις για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής με βάση την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος και της πατρίδας», ανέφερε.

 

Έγιναν εκπτώσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας 

Το δεύτερο μεγάλο σκέλος της συνέντευξης της κας Τζούφη αφιερώθηκε στις εξελίξει στο μέτωπο της πανδημίας όπου η κατάσταση μεταβάλλεται καθημερινά προς το χειρότερο. Η κα Τζούφη τόνισε, ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος στ διάστημα της ύφεσης της πανδημίας για να αντιμετωπιστούν τα κενά και οι ελλείψεις στο ΕΣΥ.

«Είναι προφανές, ότι δεν τηρήθηκαν οι απαιτούμενες προδιαγραφές στο απαραίτητο άνοιγμα της οικονομίας και στο κρίσιμο διάστημα της ύφεσης της πανδημίας δεν έγιναν αυτά που έπρεπε για την αναδιοργάνωση και ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας», τόνισε με ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα που δεν έχουν επιλυθεί, όπως οι παρατάσεις των συμβάσεων χιλιάδων επικουρικών ιατρών, βοηθητικού και τεχνολογικού προσωπικού.

«Είναι η ώρα που απαιτείται εγρήγορση από όλους και ανάληψης της ατομικής ευθύνης του καθενός. Απαιτείται ωριμότητα στις αποφάσεις της Πολιτείας ώστε να πείσουμε τη νέα γενιά και να μην την κατηγορούμε», ανέφερε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου