Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 10:36
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Αυγούστου 2020
Ήπειρος

Δεν χωρούν δικαιολογίες στην ανάγκη τήρησης των μέτρων

Off

Το μήνυμα, πως δεν χωρούν δικαιολογίες στην ανάγκη τήρησης των μέτρων αποτροπής της διασποράς του ιού, επιχειρεί να περάσει μέσα από τους καθημερινούς, χιλιάδες πλέον ελέγχους που διενεργούνται σε όλη τη χώρα, η ΕΛ.ΑΣ με τα κλιμάκια πεζών και εποχούμενων αστυνομικών. Μόνο στην Ήπειρο από τις αρχές Αυγούστου μέχρι και χθες, διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν 303 παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων, στη συντριπτική τους πλειονότητα για μη τήρηση της χρήσης προστατευτικής μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς και καταστήματα εστίασης.

Οι έλεγχοι και στην πόλη των Ιωαννίνων είναι καθημερινοί, και κατά τη διάρκεια της ημέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, αστυνόμος Β’ Ηλίας Μήτσιος, που απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τις αποφάσεις και τα μέτρα, με ιδιαίτερη έμφαση και στη γιορτή του δεκαπενταύγουστου σήμερα.

«Το μέτρο και οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ δεν έχουν τιμωρητικό ή εισπρακτικό χαρακτήρα, αλλά γίνονται για να αφυπνίσουν όλους εκείνους που δε συμμορφώνονται με την ανάγκη τήρησης των μέτρων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για σήμερα 15 Αυγούστου, ο κ. Μήτσιος υπενθύμισε, ότι είναι υποχρεωτική η χρήση της προστατευτικής μάσκας στους Ιερούς Ναούς και στους αύλειους χώρους αυτών, όπως επίσης εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στα Ι.Χ τέλος επιτρέπεται η μεταφορά έως τριών ατόμων, πλην του οδηγού, με την εξαίρεση μόνο περισσότερων ατόμων, αν πρόκειται για γονείς και παιδιά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου