Επικαιρότητα

Βλέπει… μέλλον ο Δήμος στην αποκομιδή από ιδιώτες

Off

Πριν καν προκύψει ο ανάδοχος για την αποκομιδή των απορριμμάτων στις ΔΕ Παμβώτιδος, Μπιζανίου και μέρους της ΔΕ Ιωαννίνων η δημοτική αρχή άνοιξε τη συζήτηση για το επόμενο διάστημα, μετά το πέρας της σύμβασης των τριών μηνών με τον ανάδοχο. 

Κάτι αυτονόητο και απαραίτητο, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τον τομέα καθαριότητας στο δήμο Ιωαννιτών Ευάγγελος Πήχας, στο περιθώριο χθεσινών του δηλώσεων για τη διαδικασία απομάκρυνσης των ογκωδών αντικειμένων από διάφορα σημεία της πόλης. 

Χωρίς καν να ερωτηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα παρά μόνο για το εάν έχει αποκατασταθεί η κανονική λειτουργία της υπηρεσίας μετά την ένταση και την 48ωρη απεργία των υπαλλήλων στην καθαριότητα, ο κ. Πήχας τόνισε, ότι από τη Δευτέρα η διαδικασία για την ανάδειξη του αναδόχου της αποκομιδής στις ΔΕ μπήκε στην τελική ευθεία, ωστόσο πέρασε αμέσως στο επόμενο στάδιο.

«Είμαστε αισιόδοξοι, ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα αλλάξει η εικόνα της αποκομιδής στην πόλη και στην περιφέρεια. Η διαδικασία αυτή είναι για διάστημα τριών μηνών, θα πρέπει όμως και η αντιπολίτευση να καταλάβει, ότι δεν μπορεί να παίζει με τη δημόσια υγεία, γιατί η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. 

Η υπηρεσία με το προσωπικό και τις δυνατότητες που διαθέτει, είναι αδύνατο να ανταπεξέλθει στις αυξημένες καθημερινές ανάγκες σε όλο το εύρος του δήμου. Δε γίνεται να μιλάμε με ίδιους όρους, όταν από τους 212 υπαλλήλους του τομέα εμείς έχουμε 168 με επιπλέον δύο Δημ. Ενότητες, που δεν υπήρχαν ποτέ στην αρμοδιότητα της υπηρεσίας, αλλά ήταν πάντα σε ιδιώτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Η απομάκρυνση ογκωδών 

Η υπηρεσία στο μεταξύ συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων που συνεχώς συσσωρεύονται στα ίδια σημεία σε γειτονιές της πόλης και στα περίχωρα.

Μέχρι πρότινος βρισκόταν σε εξέλιξη και η εργολαβία με ιδιώτη, η οποία ολοκληρώθηκε με τον κ. Πήχα ωστόσο να τονίζει, ότι αυτή την περίοδο έχουν επιστρέψει οι εργαζόμενοι που απουσίαζαν με άδειες ειδικού σκοπού και η υπηρεσία έχει το έμψυχο και το τεχνικό δυναμικό να κάνει την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων.

«Ο δήμος κατανοεί απόλυτα τις διαμαρτυρίες των δημοτών για δημιουργία μικρών χωματερών και τους καλεί να γίνουν σύμμαχοι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για τη διατήρηση των κοινόχρηστων χώρων καθαρών.

Ο ρυθμός απόρριψης όσο και ο καθημερινός όγκος των ογκωδών αντικειμένων και μπάζων είναι τόσο μεγάλος, που απαιτείται η συνεργασία όλων για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πήχας.

 

Τηλεφωνική ενημέρωση

Υπενθυμίζεται ότι απορρίμματα, όπως παλιά έπιπλα, άχρηστες οικιακές συσκευές ή παλιά στρώματα δεν ανήκουν στην κατηγορία των «οικιακών» απορριμμάτων και δεν εγκαταλείπονται οπουδήποτε αλλά παραλαμβάνονται από τον δήμο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την υπηρεσία καθαριότητας (τηλ: 2651075555). 

Τα αντικείμενα αυτά πρέπει να τοποθετούνται σε κατάλληλο σημείο, ώστε να είναι ευχερής η συλλογή τους.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου