Επικαιρότητα

Νέα πύλη χρηματοδότησης για τους δήμους

Off

Τη δυνατότητα αναχρηματοδότησης των δανείων που έχουν συναφθεί τα προηγούμενα έτη, με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής έχουν οι δήμοι, επίσης όμως οι σύνδεσμοι ή οι επιχειρήσεις που επίσης έχουν συνάψει αντίστοιχα δάνεια στο παρελθόν με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. 
Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μετά την ενίσχυση του Ταμείου με χρήματα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, που σε πρώτη φάση υπολογίζονται σε 200 εκ ευρώ τα οποία μπορούν και να αναχρηματοδοτήσουν παλαιότερα δάνεια, αλλά και να αποτελέσουν την μαγιά για νέα δάνεια, επίσης με ευνοϊκούς όρους. 
Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕΔ Ηπείρου σύσκεψη, παρουσία εκπροσώπων του Ταμείου και του προεδρείου της ΠΕΔ, στην οποία έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις δυνατότητες που μπορούν να εκμεταλλευτούν και να αξιοποιήσουν προς όφελός τους οι ΟΤΑ.
Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γρηγόρης Γκίκας ουσιαστικά ανοίγει μία νέα πύλη χρηματοδότησης στην οποία μπορούν να συμμετέχουν οι Δήμοι και να απαλλαγούν από ένα μεγάλο βραχνά του παρελθόντος που σχετίζεται με μεγάλα τοκοχρεωλύσια, αδύνατον να αποπληρωθούν στην τρέχουσα συγκυρία.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου