Πολιτισμός

Θέατρο κούκλας στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα

Off

Συνεχίζονται οι δράσεις που φέτος το καλοκαίρι και στις αρχές Φθινοπώρου παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, έχει αποφασίσει και υλοποιεί μια σειρά από δράσεις, προσαρμόζοντας το πρόγραμμά του, στους νέους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που ζούμε όλοι μας.

Οι νέες δράσεις που παρουσιάζει γίνονται σε συνεργασία με το Εργαστήρι Τέχνης και Εκπαίδευσης «Ο Βυσσινόκηπος».

Συγκεκριμένα το ΔΗΠΕΘΕ και ο «Βυσσινόκηπος» παρουσιάζουν την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, στον αύλειο χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα,  την παράσταση Θεάτρου Κούκλας «Ο μωβ κούκος».

Ώρα έναρξης: 20:00. Είσοδος ελεύθερη με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους άνω των 3 ετών. Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικες. Απαγορεύονται οι όρθιοι θεατές. 

«Ο Μωβ Κούκος» έχει τους εξής συντελεστές: Σύλληψη / σκηνοθεσία: Εβίτα Αγγέλη, Επιμέλεια κειμένου: Γιάννα Νότη

Μουσική σύνθεση: Ειρήνη Αγγέλη, Santiago Noriega, Σκηνικά: Μάλα Αργυροπούλου, Ειδικές κατασκευές & κουστούμια: Βυσσινόκηπος, Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ζήκος

Βίντεο: Άκης Φωτίου, Αφίσα: Ratoon Buro

Παίζουν: Εβίτα Αγγέλη – Γιάννα Νότη, Φώτα και ήχος: Θοδωρής Τσώλης.

Μια παράσταση για την αξία της φιλίας, της αλληλεγγύης και της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Λίγα λόγια για το έργο: Ο Τζίμης, ο μωβ κούκος, έχει χτίσει τη φωλιά του πάνω από το σπίτι του παππού. Ο παππούς είναι ξεχασιάρης, όμως πάντα θυμάται να διαβάσει την εφημερίδα του και να ταΐσει τον Τζίμη. 

Ένα πρωινό ο παππούς βρίσκει τη φωλιά γκρεμισμένη… Ο Τζίμης άφαντος… Ο Λαγουδένιος τον ψάχνει παντού… Μετά από ένα δύσκολο ταξίδι ο Τζίμης βρίσκει αγάπη και φιλοξενία σε ένα άλλο μέρος, το Μπουφοχώρι. 

Στην παράσταση παίζουν 7 κούκλες (άμεσου χειρισμού, muppet, σώματος, μαρότες και γαντόκουκλες). Διάρκεια: 50’. Κατάλληλη για παιδιά από 3 ετών.

 

Εργαστήρι κούκλας

Παράλληλα, την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και το Εργαστήρι τέχνης και εκπαίδευσης «Βυσσινόκηπος», υλοποιούν ένα εργαστήρι κατασκευής κούκλας με θέμα: «Μια κούκλα στην τσάντα μου».

Το εργαστήρι θα λάβει χώρα στον 4ο όροφο του «Καμπερείου» Πνευματικού Ιδρύματος, και θα γίνει και τις δυο ημέρες από τις 18.00 έως τις 20.00, ενώ είναι για παιδιά από 7 ετών και πάνω.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής (απαραίτητη): 6977-238367.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ