Επικαιρότητα

Μηνύματα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις Πανελλήνιες

Off

Στο μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αναφέρεται:

Θέλω να συγχαρώ θερμά όλες και όλους τους επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.Γιατί ευοδώθηκαν οι προσπάθειές σας, και μάλιστα υπό πρωτόγνωρες συνθήκες. Ξεκινάτε ένα συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση, με νέες ευκαιρίες να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να χτίσετε το μέλλον σας. Εύχομαι καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία στις σπουδές σας. 

Αλλά και σε όσους δεν πετύχατε τους στόχους που είχατε θέσει, η σημερινή ημέρα ανοίγει μπροστά σας μία νέα προοπτική, μία αφορμή να επανεξετάσετε τις επιλογές σας και να διαλέξετε το δρόμο που σας ταιριάζει. Είναι η αρχή μίας νέας πορείας, που με όρεξη και προσήλωση θα ακολουθήσετε.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους αφανείς ήρωες αυτής της προσπάθειας, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές σας, που ήταν δίπλα σας και σε αυτήν την πρόκληση. 

Από την πλευρά μας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα να εξασφαλίσουμε σε όλες και όλους σας περισσότερες, ποιοτικότερες, πιο διευρυμένες επιλογές, για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό που σας αξίζει».

Σε κοινή δήλωση του Ν. Φίλη και της Μ. Τζούφη από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών, αναφέρεται:

«Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες, που μέσα σε πρωτόγνωρες υγειονομικές, εκπαιδευτικές αλλά και κοινωνικές συνθήκες κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους. Η σημερινή ημέρα ας γίνει η αρχή μιας νέας δημιουργικής πορείας.

Συγχαρητήρια επίσης στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που τους στήριξαν. Όλες και όλοι δικαιούνται ένα ποιοτικό σχολείο και ένα πανεπιστήμιο υψηλού επιπέδου.

Οφείλουμε να σεβαστούμε την προσπάθεια, την αγωνία και τις θυσίες, συμβάλλοντας στη βελτίωση του δημόσιου σχολείου, στηρίζοντας αδιαπραγμάτευτα το δημόσιο πανεπιστήμιο, καθώς και τις δημόσιες δομές εκπαίδευσης που επιλέγουν όσα παιδιά δεν κατάφεραν ή δεν επιθυμούσαν την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο».

 

Οι δήμαρχοι

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ συγχαίρει όλους τους επιτυχόντες και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία.

Στο μήνυμά του αναφέρει: «Οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν μία μεγάλη δοκιμασία για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, ενώ καθοριστική είναι η συμβολή των καθηγητών που ανοίγουν ‘δρόμους’ στη γνώση.

Η είσοδος στα ΑΕΙ είναι η αρχή μιας νέας πορείας. Οι σπουδές σας δεν είναι μόνο το μέσο για την επαγγελματική και κοινωνική σας καταξίωση. Με τις σπουδές ανοίγεστε στο μαγικό ‘ταξίδι’ του κόσμου της έρευνας, της γνώσης, της επιστήμης, της τεχνολογίας, του πολιτισμού. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να χτίσετε γέφυρες επικοινωνίας, να εργαστείτε για να βελτιώσετε τον κόσμο μας.

Οι θερμότερες ευχές μας συνοδεύουν τους εκατοντάδες νέους στο ‘ταξίδι’ αυτό.

Παράλληλα στα παιδιά που δεν κατάφεραν να πετύχουν την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αξίζει ο ίδιος έπαινος για τον αγώνα που έκαναν.

Καλωσορίζω στην πόλη μας τους νέους φοιτητές που θα φτάσουν από άλλες περιοχές της χώρας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το Πανεπιστήμιο μας αποτελεί ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα της πόλης και η νέα Δημοτική Αρχή θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθειά του». Παράλληλα, παραθέτει  στίχους του ποιητή Κ.Π. Καβάφη.

• Μετά την ανακοίνωση, από το Υπουργείο Παιδείας, των βάσεων εισαγωγής, ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος  σε γραπτό μήνυμά του αναφέρει τα εξής: 

 «Συγχαίρω τις νέες και τους νέους των Λυκείων του Δήμου Ζίτσας – αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων – που με κόπο, επίπονη προσπάθεια και κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία, κατάφεραν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και να πετύχουν τους στόχους τους.

Είμαι βέβαιος, ότι θα συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο την προσπάθεια για την πραγμάτωση των στόχων τους, στο όμορφο ταξίδι της ακαδημαϊκής ολοκλήρωσης, δημιουργώντας ελπιδοφόρες προοπτικές για το μέλλον των ίδιων αλλά και της χώρας μας.

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει και στους νέους που δεν κατάφεραν να πετύχουν φέτος το στόχο τους και τους οποίους περιμένει μια δεύτερη προσπάθεια αλλά και πολλές άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες, τις οποίες θα πρέπει να αξιοποιήσουν για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Γνωρίζουμε πως εν μέσω της πανδημίας οι δυσκολίες αυξήθηκαν και θα πρέπει όλοι μας να καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια και κόπο. Άλλωστε, σύμφωνα και με την ρήση του  Αριστοτέλη: «τα αγαθά κόποις κτώνται» και η γνώση είναι ένα αγαθό και σημαντικό εφόδιο για τη ζωή μας. Αγαπητά μου παιδιά,

Να γνωρίζετε  πως για όλους σας αισθανόμαστε υπερηφάνεια και χαρά και στο μερίδιο που μας αναλογεί θεωρούμε χρέος μας, τη διασφάλιση ευνοϊκών συνθηκών για την ανέλιξή σας, στον επιστημονικό, επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο, μέσα από την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και προοπτικών.

Καλή πρόοδο, η κοινωνία μας σας περιμένει για να την κάνετε καλύτερη».

• Το μήνυμα του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη είναι:

«Θέλω να συγχαρώ θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας, που πέτυχαν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις την είσοδό τους στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. 

Οι συνθήκες που βιώσαμε εξαιτίας της πανδημίας ήταν για όλους μας πρωτόγνωρες, αλλά αυτό όχι μόνο δεν στάθηκε εμπόδιο σας όνειρα σας, αλλά  βγήκατε νικητές. Δείξατε υπομονή, επιμονή και προσήλωση στους στόχους σας και οι προσπάθειες σας ευοδώθηκαν. 

Ξεκινάει για εσάς ένα μοναδικό ταξίδι στη γνώση, με νέες ευκαιρίες και προκλήσεις,  για να χτίσετε το μέλλον σας όπως εσείς το έχετε ονειρευτεί.

Όσοι σήμερα δεν πετύχατε τους στόχους,  η σημερινή ημέρα είναι μία αφορμή για  να επανεξετάσετε τις επιλογές σας να προσπαθήσετε ξανά  και να διαλέξετε το δρόμο που σας ταιριάζει. Είναι η αρχή μίας νέας πορείας, που με όρεξη και προσήλωση θα τα καταφέρετε.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές σας, που ήταν δίπλα σας ακούραστα και θα συνεχίζουν να είναι στον αγώνα σας για μάθηση.

Από την πλευρά μας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα να εξασφαλίσουμε και να παρέχουμε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς  καλές και ποιοτικές υποδομές, ίσες  ευκαιρίες για όλα τα παιδιά, για ένα καλύτερο μέλλον, αυτό που σας αξίζει».

• Σε συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Πρέβεζας στους εισαχθέντες στις Πανεπιστημιακές Σχολές από το Δήμο Πρέβεζας, αναφέρεται:

«Εκφράζω, ως Δήμαρχος Πρέβεζας και ιδιαίτερα ως γονέας, τα ειλικρινή μου και θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του Δήμου Πρέβεζας που σήμερα με την ανάρτηση των βάσεων των πανεπιστημιακών σχολών κατοχύρωσαν και επίσημα την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ίσως στις πιο δύσκολες εισαγωγικές εξετάσεις λόγω των συνεπειών της παγκόσμιας πανδημίας. 

Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση των νέων του τόπου μας, εκτός από την οικογενειακή χαρά, την ικανοποίηση των προσδοκιών των γονέων αλλά προπαντός την επίτευξη των προσδοκιών και ονείρων των ίδιων των νέων του Δήμου Πρέβεζας, αποτελεί την καλύτερη βάση για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του Δήμου μας στο μέλλον, από μία νέα γενιά με υψηλή κατάρτιση και πανεπιστημιακές γνώσεις που οφείλει η πολιτεία να τους προσφέρει τη δυνατότητα να εργαστούν και να προσφέρουν στον τόπο καταγωγή τους, ώστε να συμπληρώσουν το αναπτυξιακό δυναμικό των νέων μας που θα ασχοληθούν άμεσα μετά το απολυτήριο με την παραγωγή, το εμπόριο, τον τουρισμό.

Εύχομαι εκ μέρους όλης της Δημοτικής Αρχής ολόκαρδα καλές σπουδές με επιτυχία και να αποτελέσουν όλα αυτά τα παιδιά του Δήμου μας, τους καλύτερους πρεσβευτές της περιοχής μας παντού ανά την Ελλάδα. 

Συγχαρητήρια όμως θέλω να δώσω σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις πρωτόγνωρες αυτές εν μέσω πανδημίας εξετάσεις, για την προσπάθεια και την ψυχική δύναμη που επέδειξαν και εύχομαι να συνεχίσουν με πίστη για την επίτευξη των στόχων τους και την εκπλήρωση των προσδοκιών τους. Και όπως ο Πλούταρχος είπε : «Οι γνώσεις είναι για το πνεύμα ότι τα μάτια για το σώμα, δηλαδή, το φως της διάνοιας. Αντίθετα, η άγνοια και η αμάθεια είναι το σκοτάδι».

• Το μήνυμα του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλου για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι: «Φέτος, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, μας ευαισθητοποιεί περισσότερο από ποτέ, διότι τα παιδιά μας κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, κλήθηκαν να δώσουν μια σκληρή και απαιτητική μάχη.

Στους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια, με την ευχή για καλές σπουδές με όραμα την εξέλιξη και προκοπή του τόπου μας. Στους αποφοίτους που δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, εύχομαι να δουν τη στιγμή αυτή ως πρόκληση για τον επόμενο στόχο τους, αξιοποιώντας τα προσόντα και τις ικανότητές τους, σε όποιον τομέα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες των μαθητών, καθώς εν μέσω πανδημίας στήριξαν πολύπλευρα αυτή τη δύσκολη διαδρομή. Ο νέος αγώνας όλων σας, εύχομαι να είναι δημιουργικός και να στεφθεί με επιτυχία.  Πάνω απ’ όλα όμως να έχετε το πολύτιμο αγαθό της υγείας και τη δύναμη να αγωνίζεστε και να μοιράζεστε τους καρπούς μιας κοινωνίας κι ενός κόσμου ανθρωπιάς, ειρήνης και δημοκρατίας».      

• «Ένας πρώτος στόχος στην προσπάθεια αλλαγής επιπέδου σπουδών επιτεύχθηκε για χιλιάδες Ελληνόπουλα, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών της περιοχής μας και ευχόμαστε σε όλα αυτά τα παιδιά θερμά συγχαρητήρια για την δικαίωση των κόπων τους και καλές σπουδές. Τα συγχαρητήρια ανήκουν και στις οικογένειές τους και τους δασκάλους τους, οι οποίοι ήταν οι μεγάλοι αρωγοί στην προσπάθειά τους. Συγχαρητήρια όμως και σε όλα τα άλλα τα παιδιά που η φετινή τους προσπάθεια δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Μην ξεχνούν όμως, πως πάντοτε υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία και πρέπει να μην την αφήσουν να χαθεί. Τα μεγαλύτερα εφόδια είναι η θέληση, η υπομονή και η προσπάθεια και πάνω απ’ όλα τα νιάτα τους» αναφέρει ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης που εύχονται σε όλα τα παιδιά καλή δύναμη.

• Τα μήνυμα του Δημάρχου Ζηρού Νικόλαου Καλαντζή:

«Με αφορμή την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων των βάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οφείλουμε να συγχαρούμε όλες και όλους τους επιτυχόντες και ιδιαίτερα όσες και όσους προέρχονται από τον Δήμο μας, που για μία ακόμη χρονιά, και παρά τις πρωτόγνωρες υγειονομικές και κοινωνικές συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία, διατήρησε πολύ ψηλά τον πήχη των επιτυχιών. Τους ευχόμαστε μία δημιουργική πορεία στο νέο επίπεδο εκπαίδευσης το οποίο αποτελεί τον πρώτο σημαντικό σταθμό στην πορεία της ζωής τους. Η μεθοδικότητα που επέδειξαν στο διάβασμα, η εργατικότητα και ο ζήλος, μας κάνουν όλους υπερήφανους. Τους γονείς και κηδεμόνες τους που με αγωνία και θυσίες στάθηκαν στο πλευρό τους στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε καλή δύναμη. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς που με την κατάλληλη διδασκαλία συνέδραμαν αποφασιστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειας των μαθητών.

Όσα παιδιά δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια Σχολή ας γνωρίζουν ότι θα υπάρξουν νέες ευκαιρίες τις οποίες ωστόσο θα πρέπει να διεκδικήσουν με θέληση, πίστη και αποφασιστικότητα. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι: Η νέα γενιά η οποία αποτελεί το μέλλον και την ελπίδα αυτού του τόπου, αποδεικνύει καθημερινά ότι μπορεί να κατακτήσει πολύ υψηλές κορυφές. Η Πολιτεία έχει χρέος ν' αναλάβει συγκεκριμένες καινοτόμες πρωτοβουλίες και να στηρίξει έμπρακτα στην πραγμάτωση των ονείρων των νέων μας. 

Ως δημοτική αρχή θα είμαστε διαρκώς στο πλευρό τους καθώς θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη διαμόρφωσης κατάλληλων συνθηκών που θα βοηθήσουν τους νέους μας να μείνουν και να προκόψουν στη χώρα και τον τόπο μας. Φτάνει πια η ‘αιμορραγία’ προς το εξωτερικό. Οι οικογένειες των μαθητών, η τοπική κοινωνία και η χώρα μας έχουν ανάγκη την παραμονή και ανέλιξη των νέων».

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου