Επικαιρότητα

Θετικά μηνύματα για την ανακύκλωση

Off

Κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα της προσπάθειας μηνών για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με θέματα και δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα, όπως η ανακύκλωση και η οικιακή κομποστοποίηση.
 Το έργο με τον διακριτικό τίτλο «Ενέργειες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της Περιφέρειας Ηπείρου σε θέματα ορθολογικής διαχείρισης στερεών αποβλήτων», ολοκληρώθηκε μετά από διάστημα επτά περίπου μηνών και με αφορμή την ολοκλήρωση, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου.
Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της ημερίδας, κατά τη διάρκεια υλοποίηση ς του έργου, ενημερώθηκαν χιλιάδες μαθητές της Ηπείρου για ζητήματα ορθολογικής διαχείρισης αποβλήτων, για τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης και της οικιακής κομποστοποίησης. 
Εκ μέρους του αναδόχου του έργου, ο γεωπόνος Χριστόδουλος Παπαρούσης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Ηπείρου και προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γ. Λώλος, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Ιωαννιτών Δημ. Κατηρτσίδης και ο αντιπρόεδρος του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ Αλέξανδρος Λάμπρου. 
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ιωαννίνων Σπύρος Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε σπουδαίας σημασίας την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και ειδικά του μαθητικού πληθυσμού, όμως πρόσθεσε, ότι «παρά τα βήματα που έχουν γίνει, μένουν να γίνουν πολλά ακόμη».
Ο κ. Κατηρτσίδης από την πλευρά του εξέφρασε τον προβληματισμό του δήμου Ιωαννιτών για την υλοποίηση του μεγάλου έργου της ανακύκλωσης στην πλήρη του μορφή το επόμενο διάστημα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στο δήμο. «Έχουμε τα αυτοκίνητα, έχουμε τους κάδους, έχουμε ολοκληρώσει τη χωροθέτηση των κάδων, αλλά δεν έχουμε προσωπικό και αυτός είναι ο προβληματισμός μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κατηρτσίδης.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου