Επικαιρότητα

Σημαία για έναν πρωτόγνωρο αγώνα Ράλι

Off

Ένας πρωτόγνωρος αγώνας ράλι για τα ελληνικά δεδομένα ξεκίνησε χθες στις 12 το μεσημέρι από την πλ. Μαβίλη. 

Ο λόγος για το Ιστορικό Ράλι Πίνδος 2020, με τα πληρώματα των 26 συνολικά αυτοκινήτων να καλούνται να καλύψουν τα 800 χιλιόμετρα των διαδρομών σε Τζουμέρκα και Ζαγόρι μέχρι την Κυριακή, επιχειρώντας όμως να έχουν έναν συγκεκριμένο μέσο όρο ταχύτητας, μέχρι 50 χλμ.

Στις 12 το μεσημέρι «ανέβηκε» η σημαία της εκκίνησης από τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ που μαζί με τον αντιπρόεδρο της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Γ. Βιτάλη βρέθηκαν στην πλ. Μαβίλη. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτου Μιχάλης Μουζούκης και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, αναφέρθηκε στο δύσκολο εγχείρημα του πρώτης αγώνα, και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ανάμεσα στους οδηγούς των αυτοκινήτων ο Γιώργος Δελαπόρτας που 

μαζί με τον Σπύρο Μουστάκα το 2018 κατέκτησαν τη 2η θέση στο φημισμένο ράλι του Μόντε Κάρλο.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε Γ. Βιτάλης από την πλευρά του ευχήθηκε ο συγκεκριμένος αγώνας να έχει και συνέχεια τα επόμενα χρόνια και να μετεξελιχθεί σε θεσμό.

 

Οι διαδρομές

Οι διαδροµές της πρώτης ημέρας ξεκίνησαν από τα Τζουµέρκα, για να συνεχίσουν προς την Ελάτη Τρικάλων, επέστρεψαν µέσω Καστανιάς και Χαλικίου στο Μέτσοβο, όπου και η πρώτη ανασυγκρότηση ύστερα από 8 ώρες οδήγησης, και συνεχίστηκε µε δύο νυχτερινές ειδικές διαδρομές στην καρδιά της Πίνδου, ώστε να καταλήξουν γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα πάλι στα Ιωάννινα.  

Η δεύτερη ημέρα, σήμερα Σάββατο, περιλαμβάνει διαδρομές στην καρδιά του εθνικού πάρκου της Πίνδου, (Φραγκάδες, Βωβούσα), καταλήγει για µεσημεριανή ανασυγκρότηση στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, και συνεχίζει μέσα από διαδρομές άγριας ομορφιάς για να καταλήξει το απόγευμα, ύστερα από µια ανάβαση µοναδικού χαρακτήρα, στο Πάπιγκο. 

Το τελευταίο σκέλος του αγώνα, περιλαμβάνει διαδρομές στη βορειοδυτική πλευρά του νομού, όπου αγγίζοντας τα ελληνοαλβανικά σύνορα, περνώντας από το – πεσμένο πλέον – Θεογέφυρο, ανεβαίνοντας µέσα από τους αμπελώνες στην Ζίτσα, θα καταλήξει τελικά στο γραφικότατο Μονοδένδρι, όπου και θα είναι ο τερματισμός του αγώνα. 

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων με την χορηγία των εταιρειών ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε, της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ και της εταιρείας Πρόκος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου