Επικαιρότητα

Εννέα αστυνομικοί σε καραντίνα στη Θεσπρωτία

Off

Συνολικά εννέα αστυνομικοί από τρεις διαφορετικές υπηρεσίες της ΑΔ Θεσπρωτίας έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, αφού ήρθαν σε επαφή με δύο ανήλικους οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. 

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη, όταν τέσσερα αδέρφια, πρόσφυγες από τη Συρία, ηλικίας από 4 έως 16 ετών, έφτασαν στην Ηγουμενίτσα και εντοπίστηκαν να περιφέρονται στο λιμάνι. Η ΠΕ Θεσπρωτίας σε συνεργασία με την ΑΔ Θεσπρωτίας κινητοποιήθηκαν και τα παιδιά μεταφέρθηκαν και φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο της πόλης, ενώ υποβλήθηκαν και σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το Εργαστήριο Αναφοράς του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βγήκαν το βράδυ της Τετάρτης και επιβεβαίωσαν ότι τα δύο παιδιά είναι θετικά. 

Από τη στιγμή που αυτό έγινε γνωστό, σήμανε συναγερμός και οι αστυνομικού που ήρθαν σε επαφή με τα παιδιά είτε κατά την μεταφορά τους στη Διεύθυνση Αστυνομίας είτε κατά τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο στο πλαίσιο της υπηρεσίας προστατευτικής φύλαξης θα μείνουν σε καραντίνα για κάποιες ημέρες και στη συνέχεια θα κάνουν τεστ ανίχνευσης covid για να διαπιστωθεί εάν είναι φορείς ή όχι, ώστε να επιστρέψουν στην υπηρεσία και φυσικά στις οικογένειές τους.

Επίσης σε καραντίνα έχουν μπει και δύο νοσηλευτές στο ΤΕΠ της Ηγουμενίτσας, που ήρθαν σε επαφή με τα παιδιά, όταν υποβλήθηκαν στο τεστ ανίχνευσης.

 

Ευτράπελα στη συνέχεια

Το δυστύχημα είναι, πως το συγκεκριμένο περιστατικό επιβεβαίωσε τις τραγικές αδυναμίες και την έλλειψη συντονισμού σε κεντρικό επίπεδο, με τον μηχανισμό να μη μπορεί να αποφασίσει ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί για τα τέσσερα ανήλικα παιδιά. Η ΠΕ Θεσπρωτίας με την Πολιτική Προστασία κίνησαν τη διαδικασία για τη μεταφορά των παιδιών στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Πρέβεζα, όμως από τις κεντρικές υπηρεσίες δόθηκε εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία της απέλασης των παιδιών. 

Στην επισήμανση, ότι τα δύο τουλάχιστον είναι ασυμπτωματικοί φορείς και θα πρέπει μαζί με τα άλλα δύο να παραμείνουν κάπου ώστε να είναι ασφαλή και να μην υπάρξει κίνδυνος να διασπείρουν τον ιό, προτάθηκε η διακομιδή τους στο ΠΓΝΙ, ως νοσοκομείο αναφοράς. Ούτε η πρόταση αυτή έγινε δεκτή, αφού κανέναν από τα παιδιά δεν χρήζει νοσηλείας. Έτσι, κλήθηκαν οι εισαγγελικές αρχές να αποφασίσουν για το που θα μεταφερθούν τα τέσσερα παιδιά, που μέχρι αργά το απόγευμα της Πέμπτης παρέμεναν σε απομόνωση σε ξενοδοχείο στην Ηγουμενίτσα… 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ