Επικαιρότητα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στα σχολεία

Off

Επανέρχονται και μάλιστα δηλώνουν αποφασισμένοι στην συνέχεια να το κάνουν με ακόμη πιο δυναμικό τρόπο, οι εκπαιδευτικοί που πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίδρασή τους στην κατάσταση μέσα στην οποία ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά.

Το απόγευμα της Πέμπτης η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας με τη συμπαράσταση της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ιωαννίνων, των σχολικών καθαριστριών, αλλά και της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία, διαδηλώνοντας τα αιτήματά τους για άμεση επίλυση των προβλημάτων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Κυρίαρχο όλων φυσικά ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός των μαθητών ανά τάξη, αφού ο αριθμός των 25 ή των 27 μαθητών σε μία τάξη με τις συνθήκες της πανδημίας θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλος. 

Παράλληλα, όπως ανέφεραν τόσο ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στεφ. Μιχάλης, όσο και ο Κων. Παργανάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, θα πρέπει άμεσα να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού και τα μεγάλα σε αριθμό μαθητών τμήματα, να «σπάσουν». Τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα των εκπαιδευτικών εξέφρασαν με δηλώσεις τους, ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαθητών Τ. Τόκας και η Δημ. Ηλία, εκπροσωπώντας την Επιτροπή Αγώνα των σχολικών καθαριστριών.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ