Επικαιρότητα

Αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός της Κλινικής Ακτινολογίας

Off

            Αναβαθμίζεται ο τεχνολογικός εξοπλισμός του Εργαστηρίου Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της διοίκησης, τα τελευταία χρόνια, με τις συντονισμένες προσπάθειες των υπηρεσιακών παραγόντων του ΠΓΝΙ και του Εργαστηρίου Κλινικής Ακτινολογίας ειδικότερα και με τη συνδρομή της Πολιτείας, των τοπικών Αρχών αλλά και άλλων ιδιωτών δωρητών, ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός ενισχύθηκε με τεχνολογικά προϊόντα αιχμής, τα οποία δημιούργησαν νέες δυνατότητες παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Πρόσφατα έγινε προμήθεια ενός υπερσύγχρονου ηλεκτροκίνητου φορητού μηχανήματος AGFA DR 100S, αξίας 76.880 €, το πρώτο σε δημόσιο και ιδιωτικό Νοσοκομείο στη χώρα, το οποίο θα διατεθεί άμεσα στις υπηρεσίες των πολιτών.

Το Εργαστήριο Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης του ΠΓΝΙ, την τελευταία 15ετία πρωτοστατεί, σε πανελλήνια κλίμακα, στην υιοθέτηση και χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, έχοντας μειώσει δραματικά το κόστος λειτουργίας του και παρέχοντας νέες σύγχρονες και ακριβέστερες τεχνικές ιατρικής απεικόνισης.

Ενδεικτικά αναφέρει:

-Την καθολική λειτουργία συστημάτων αρχειοθέτησης PACS/RIS

-Την καθολική κατάργηση εκτύπωσης ιατρικών εικόνων σε φιλμ

-Την εγκατάσταση και λειτουργία ψηφιακού συστήματος Μαγνητικής Τομογραφίας υψηλού πεδίου

-Την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος υπολογιστικής τομογραφίας πολλαπλών τομών

-Την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος ψηφιακής μαστογραφίας και συνοδού εξοπλισμού επεμβατικών πράξεων μαστού

-Την εφαρμογή τεχνικών άμεσης ψηφιακής απεικόνισης σε όλα τα ακτινοδιαγνωστικά συγκροτήματα

-Την προμήθεια άμεσα ψηφιακών συστημάτων τροχήλατων φορητών ακτινοδιαγνωστικών μηχανημάτων, συνολικής αξίας 200.000 €, τα οποία καλύπτουν και τις ανάγκες του Τμήματος Ειδικών Λοιμώξεων.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «με υψηλό αίσθημα ευθύνης και σε συνεργασία με τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, ενισχύοντας τον τριτοβάθμιο χαρακτήρα του, βρίσκεται σε ετοιμότητα να αξιοποιήσει όλον αυτόν τον σύγχρονο εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση των αναγκών κάθε ανθρώπου που χρήζει ιατρικής φροντίδας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου