Επικαιρότητα

Λαμπαδηδρομία για την εθελοντική αιμοδοσία… σε ποδήλατο

Off

Η φλόγα της 18ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών, με αφετηρία την πόλη της  Αθήνας, διατρέχει από τις 3 Αυγούστου όλη την Ελλάδα, στα χέρια των νέων εθελοντών αιμοδοτών. 

 

Η 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, σήμερα Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου από τους Συλλόγους και Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών και με τη συμμετοχή των «Ποδηλατών της Τετάρτης», του σχολικού δικτύου «Νοιάζομαι και δρω», των “Paguristas”, του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου, των Προσκόπων και του Ερυθρού Σταυρού.

 

Λόγω των ειδικών συνθηκών φέτος η λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί από ποδηλάτες. Συγκεκριμένα, τη φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας θα μεταφέρουν οι «Ποδηλάτες της Τετάρτης» από το εργοστάσιο ¨Βίκος¨ στην Περίβλεπτο μέχρι την  κεντρική πλατεία, στις 7.30 το απόγευμα, όπου θα ανάψουν το βωμό και θα κλείσει η εκδήλωση. 

 

Οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών, με την πραγματοποίηση της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, στέλνουν το μήνυμα σ’ όλους τους Έλληνες πως στα δύσκολα είναι εδώ και αγωνίζονται ώστε να υπάρχει επάρκεια αίματος στα νοσοκομεία της χώρας μας.   

 

«Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία είναι η κορυφαία εκδήλωση των εθελοντών αιμοδοτών. Με την πραγματοποίησή της σκοπεύουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας σε ένα ευρύτερο κοινό, με τελικό στόχο να καταστήσουμε τη χώρα μας αυτάρκη σε αίμα και παράγωγά του από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Παράλληλα, σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκπαίδευσης, της Εκκλησίας, της Υγείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, του Εθελοντισμού, με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  αλλά κυρίως με τους νέους, μας δίνετε η ευκαιρία ενημερώσουμε, να  ευαισθητοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε περισσότερο κόσμο, κάνοντάς τους εθελοντές αιμοδότες αλλά και κήρυκες της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας», αναφέρεται στο κάλεσμα.

 

Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου