Επικαιρότητα

Πρόσβαση στο ίντερνετ από 12 νέα σημεία

Off

Τη δυνατότητα πρόσβασης στο ίντερνετ από 12 διαφορετικά σημεία της πόλης έχει ο πλέον ο πολίτης μετά την εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους από τον Δήμο Ιωαννιτών που αξιοποίησε τη χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU.

Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi-Fi σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους σύμφωνα με την εφαρμογή των προδιαγραφών που αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη. 

Τα σημεία Wifi4EU αποτελούν 12 επιπλέον σημεία πρόσβασης και ενίσχυσης του ασύρματου δικτύου του Δήμου και εγκαταστάθηκαν σε επιλεγμένα σημεία δημοτικών και δημόσιων κτιρίων που παρέχουν άμεση πρόσβαση (καλώδιο 1GB) σε ενεργό στοιχείο των οπτικών ινών του μητροπολιτικού δικτύου του Δήμου (MAN). 

H διασύνδεση στο υπάρχον δίκτυο οπισθόζευξης οπτικών ινών (fiber optic backbone – ΜΑΝ) παρέχει ευρυζωνική πρόσβαση 1Gbps από τον Αύγουστο του 2013. 

 

Τα νέα σημεία

Τα νέα σημεία είναι: 

1. Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου 

2. Αρχοντικό Πυρσινέλλα

3. Δημαρχείο

4. Δημοτικό Κατάστημα Ανατολής 

5. Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας

6.  Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας 7.

7. Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

8.  Ιτς Καλέ

9.  Κεντρικό ΚΕΠ

10. Κτίριο Διευθύνσεων Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών 

11. Πνευματικό Κέντρο – Είσοδος

12. Πνευματικό Κέντρο – Σκηνή. 

Όπως αναφέρει και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Λυκογιώργος η συγκεκριμένη παρέμβαση εντάσσεται στον 5ο άξονα δράσης του πλαισίου των 14 προεκλογικών προτάσεων για την Έξυπνη Πόλη  «Αξιολόγηση, συντήρηση του Συστήματος Οπτικών Ινών, έλεγχος, αξιολόγηση συντήρηση και επέκταση του Ασύρματου Δικτύου του Δήμου, χρήση νέων δυνατοτήτων δικτύωσης». 

 

Οι προδιαγραφές

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές τα νέα συστήματα υποστηρίζουν συχνότητες πρόσβασης συσκευών τόσο στα 2.4GHz όσο και στα 5GHz ταυτόχρονα και η διαχείρισή τους πραγματοποιείται ολιστικά και κεντρικά σε πλατφόρμα νέφους. 

Οι προδιαγραφές υλοποίησης του έργου WiFi4EU προσθέτουν στο υπάρχον δίκτυο του Δήμου Ιωαννιτών επιπλέον ποιοτικά χαρακτηριστικά για την πρόσβαση των χρηστών όσον αφορά την αξιοπιστία και την ταχύτητα. 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία κίνησης τον πρώτο μήνα λειτουργίας που περιλαμβάνει και τεχνικές δοκιμές έχουν συνδεθεί περίπου 2000 χρήστες στα προαναφερόμενα σημεία ασύρματης πρόσβασης που έχουν μεταφέρει 209 GB δεδομένων εκ των οποίων τα 188 GB είναι δεδομένα λήψης (download).

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ