Επικαιρότητα

Πολύπλευρος σχεδιασμός για την ανάπτυξη του Δήμου Ζίτσας

Off

Το επιχειρησιακό σχέδιο για την ανάπτυξη του δήμου με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και άλλων μορφών επενδύσεων, σε συνδυασμό με την θεσμοθέτηση του χωροταξικού σχεδιασμού σε επίπεδο Ηπείρου και χώρας για την ανάπτυξη των ΑΠΕ, θα δώσει μία επαρκή απάντηση στα αιτήματα ενδιαφερομένων, να επενδύσουν σε οποιαδήποτε περιοχή. 

Το δημ. συμβούλιο Ζίτσας με απόφασή του το βράδυ της Δευτέρας στη συνεδρίασή του, εξέφρασε την καθολική του αντίδραση στην εγκατάσταση και λειτουργία δύο μονάδων καύσης βιορευστών στην Κοινότητα Λύγγου της Δ.Ε. Πασσαρώνος. 

Ταυτόχρονα όμως, εξέφρασε την αντίθεσή του στο επιχειρηματικό πλάνο που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα για την δημιουργία και άλλων μονάδων καύσης βιορευστών στην ευρύτερη περιοχή των Γραμμενοχωρίων. Σε χθεσινές του δηλώσεις στα τοπικά μέσα ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος τόνισε, πως τέτοιου είδους και τέτοιας μορφής επενδύσεις, θεωρούνται ως «μόδα» για πολλούς δήμους της χώρας, κυρίως όμως για πολλούς επενδυτές στο λεκανοπέδιο, κάνοντας μάλιστα λόγο για «επίθεση επενδυτών». Ένα ενδιαφέρον όμως που εκφράζεται χωρίς να ερωτηθεί καν η τοπική κοινωνία, χωρίς να λαμβάνουν γνώση τα δημοτικά συμβούλια και το περιφερειακό συμβούλιο, οι αποφάσεις των οποίων ωστόσο έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

 

Με απόφαση

Έτσι, ο κ. Πλιάκος έκανε γνωστό πως και ο δήμος Ζίτσας αλλά και άλλοι δήμοι στη χώρα έχουν ήδη αποστείλει σχετική επιστολή στο υπ. Εσωτερικών, ώστε να ανοίξει η συζήτηση για το ενδεχόμενο, οι αποφάσεις για τέτοιου είδους θέματα των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, να έχουν αποφασιστικό και όχι γνωμοδοτικό χαρακτήρα. 

«Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές, είναι ότι δεν είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση και λειτουργία ΑΠΕ, όμως οι συγκεκριμένες μονάδες δεν έχουν κανένα περιβαλλοντικό οικονομικό και αναπτυξιακό όφελος για την περιοχή και τους κατοίκους. Θεωρούμε, ότι μέσα από το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει ζητηθεί από την Πολιτεία, να καταθέσει ο δήμος, θα προκύψουν οι περιοχές που μπορούν να εγκατασταθούν τέτοιες επενδύσεις, όπως όμως και μέσα από την θεσμοθέτηση ενός χωροταξικού σχεδιασμού σε επίπεδο χώρας, για τις ΑΠΕ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ