Επικαιρότητα

Μόνο από την Κέρκυρα και μικρές ποσότητες

Off

«Πάγο» στους σχεδιασμούς τρίτων και σίγουρα όχι της Πολιτείας και των συναρμόδιων υπουργείων ούτε όμως και των τοπικών φορέων, για τη μεταφορά απορριμμάτων στη Μονάδα ΑΣΑ της Ηπείρου, από άλλες περιοχές έβαλε χθες, με δηλώσεις του από τα Ιωάννινα, ο Γεν. Γραμματέας Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων του υπ. Περιβάλλοντος Μαν. Γραφάκος. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν έχει προωθηθεί το ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων από άλλες περιοχές στην Ήπειρο, προκειμένου να αποφορτιστούν, ο κ. Γραφάκος τόνισε, ότι αυτό θα γίνει στην περίπτωση της Μονάδας της Ηπείρου για ελάχιστη ποσότητα απορριμμάτων από την Κέρκυρα και για ένα διάστημα 3-4 ετών. 

Σχολίασε σκωπτικά μάλιστα το ερώτημα, αν πρόκειται να μεταφερθούν απορρίμματα από την Πελοπόννησο, όπως αναφέρθηκε πρόσφατα από διευθυντικά στελέχη της εταιρίας που λειτουργεί τη Μονάδα ΑΣΑ της Ηπείρου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προφανώς, αν έρθουν απορρίμματα θα έρθουν από την Κέρκυρα και από πουθενά αλλού. Από πού θα μπορούσαν άλλωστε να έρθουν στην Ήπειρο; Από τα Καλάβρυτα; Δεν ξέρω ποιος νους είπε, ότι είναι φθηνό να μεταφέρει απορρίμματα από την Πελοπόννησο στην Ήπειρο, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Συζητάμε για να γίνει μεταφορά στο εργοστάσιο της Ηπείρου για ελάχιστη ποσότητα και για διάστημα 3-4 ετών από την Κέρκυρα και η Ήπειρος είμαι βέβαιος, ότι θα το κάνει με χαρά, για να βοηθήσει το όμορο νησί», ανέφερε ο κ. Γραφάκος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου