Επικαιρότητα

7 κρούσματα στα Ιωάννινα σε μία ημέρα

Off

Τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε μία ημερήσια καταγραφή του ΕΟΔΥ κατέγραψε η ΠΕ Ιωαννίνων την Πέμπτη. 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν επτά (7) κρούσματα στην ΠΕ Ιωαννίνων, ένας αριθμός που από μόνος του θέτει σε ακόμη μεγαλύτερη εγρήγορση τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της περιοχής, αλλά παράλληλα μεγαλώνει και την ανησυχία των πολιτών. 

Στην καταγραφή αναφέρεται πως τα δύο κρούσματα προέρχονται από γνωστή συρροή, με τα πιθανά ενδεχόμενα να είναι δύο. Το ένα να αφορά στη δομή φιλοξενίας της «Αγίας Ελένης» και το δεύτερο που είναι και το πιθανότερο, να αφορά σε κοινωνική εκδήλωση που έγινε προ ημερών στη Φιλιππιάδα, σε προσκεκλημένους, που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ιωαννίνων. Κάποια πρώτα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν προ ημερών και στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης τις επόμενες ημέρες άρχισαν να εμφανίζονται σποραδικά κρούσματα.

Δύο νέα κρούσματα καταγράφονται και στην ΠΕ Πρέβεζας.

Η ιχνηλάτηση των επαφών των θετικών κρουσμάτων συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν δείγματα για την ανίχνευση του κορωνοϊού, τα οποία και θα αναλυθούν στο Εργαστήριο Αναφοράς. Το παρήγορο είναι πάντως, ότι μέχρι και χθες το απόγευμα, με εξαίρεση έναν 98χρονο, δεν υπάρχουν άλλοι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στο ΠΓΝΙ.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 342 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 24 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 που εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 68 συμπολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ καταγράφηκαν ακόμη εννέα θάνατοι, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό στους 366 από την αρχή της πανδημίας.  

Τα 213 κρούσματα την Πέμπτη είναι στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 7 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου