Επικαιρότητα

Αναστάτωση για τα διπλώματα οδήγησης

Off

Λίγες μόνο ώρες μέχρι την ανάκλησή της, ήταν αρκετές για να προκαλέσει τεράστια αναστάτωση η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία προβλεπόταν η δυνατότητα νόμιμης οδήγησης μοτοσικλέτας έως 125 κυβικά, από τον κάτοχο διπλώματος αυτοκινήτου κατηγορίας Β, χωρίς εξετάσεις. 

Αυτό σήμαινε σε πρακτικό επίπεδο, ότι ο κάτοχος της συνήθους άδειας ικανότητας οδήγησης ενός Ι.Χ αυτοκινήτου, αποκτούσε την ίδια στιγμή και τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το δίπλωμα αυτό και για την οδήγηση μίας μοτοσικλέτας, χωρίς να χρειάζεται να περάσει από εξετάσεις. 

Όπως ήταν φυσικό, η αναταραχή που προκλήθηκε ήταν και άμεση και τεράστια, με τους επίσημους φορείς των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των Σχολών Οδήγησης, να καταγγέλλουν την πολιτική ηγεσία του υπ. Μεταφορών. Λίγες ώρες μετά και αφού δημιουργήθηκε τεράστιος σάλος, το υπουργείο απέσυρε την ΚΥΑ, ενώ με διευκρίνισή του, αναφέρει, πως η συγκεκριμένη ρύθμιση «…αφορά μόνο στην προσαρμογή του Πληροφοριακού Συστήματος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να υπάρχει η  δυνατότητα συμπλήρωσης του εντύπου των αδειών οδήγησης».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης Ιωαννίνων Γ. Παπαγεωργίου σε δηλώσεις του τόνισε, ότι εάν ποτέ εφαρμοζόταν μία τέτοια απόφαση, αυτή θα αποτελούσε μία συνθήκη για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε μία χώρα, που μετρά χιλιάδες νεκρούς στην άσφαλτο. «Προφανώς δεν μπορεί να έχει βάση μία τέτοια απόφαση, αφού η μοτοσικλέτα συμπεριφέρεται ως όχημα διαφορετικά από τα άλλα οχήματα, λόγω διαφορετικής κατασκευής. Είναι όχημα μονής γραμμής, ο οδηγός βρίσκεται επάνω και όχι μέσα στο όχημα, και για αυτό τον λόγο ο χειρισμός της είναι πολύ πιο δύσκολος από τον χειρισμό ενός αυτοκινήτου.  Η μοτοσικλέτα στρίβει, φρενάρει, επιταχύνει και συμπεριφέρεται διαφορετικά από ένα αυτοκίνητο, απαιτεί καλή ισορροπία και εμπειρία από τον αναβάτη και έμπειρος για την οδήγηση μοτοσικλέτας δε μπορεί να θεωρηθεί κάποιος που έχει δίπλωμα αυτοκινήτου», τόνισε μεταξύ άλλων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ