Επικαιρότητα

Αυξημένο το ενδιαφέρον, βάζει στέρεες βάσεις

Off

Στέρεες βάσεις για την προοπτική ανάπτυξής της τα επόμενα χρόνια, ώστε να αποτελεί μία βασική επιλογή των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων για το αντίστοιχο αντικείμενο σπουδών, έχει θέσει η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Κάθε Σχολή βέβαια, όπως έχει αποδείξει η πράξη καταξιώνεται στη διάρκεια των ετών και όχι με μεμονωμένα γεγονότα, ωστόσο οι εισιτήριες εξετάσεις για το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ανέδειξαν και επιβεβαίωσαν τις θετικές προοπτικές. 

Το επίπεδο των 400 και πλέον υποψηφίων, που συμμετείχαν στις εξετάσεις, το γεγονός, ότι το 70% αυτών προήλθε από περιοχές εκτός Ηπείρου, κυρίως από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το υψηλό ποιοτικό επίπεδο των ίδιων των έργων, αποτελούν επιπλέον παράγοντες που επιβεβαιώνουν την ανοδική πορεία και σταδιακή καταξίωση της Σχολής, σύμφωνα με τον Νικόλαο Κατσικούδη, Κοσμήτορα της Σχολής.

Σε αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της Σχολής, όπως το πρόγραμμα σπουδών, το επίπεδο των καθηγητών και το υψηλό επίπεδο στα εργαστηριακά και θεωρητικά μαθήματα, αποτελούν σύμφωνα με τον κ. Κατσικούδη, τα εχέγγυα για την ακόμη καλύτερη πορεία της Σχολής στο μέλλον.

«Το βλέπουμε και στις προτιμήσεις των υποψηφίων που επιλέγουν τη Σχολή. Διαθέτουμε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα σπουδών, πολύ απαιτητικό και υψηλού επιπέδου, μαθήματα και δυναμικό τόσο στα εργαστήρια, όσο και στα θεωρητικά μαθήματα και υπάρχει και ένα τρίτο πλεονέκτημα, ότι η Σχολή λειτουργεί εντός ενός πανεπιστημιακού campus, που ενισχύει την αλληλεπίδραση μεταξύ φοιτητών και μεταξύ των άλλων Σχολών. Δε μπορούμε να πούμε, ότι έχουμε φτάσει στο επίπεδο της Σχολής της Αθήνας που έχει όμως λειτουργία και εμπειρία δύο αιώνων και έχει μία αδαπάνητη προίκα, την οποία εμείς δεν έχουμε, αλλά σας διαβεβαιώνων ότι είμαστε απόλυτα ανταγωνιστικοί ως προς το επίπεδο», σημείωσε ο κ. Κατσικούδης.

 

Ελλιπείς υποδομές

Η ικανοποιητική πορεία της Σχολής φυσικά δε σημαίνει, ότι δεν υπάρχουν και προβλήματα με κυριότερο όπως ανέφερε ο κ. Κατσικούδης, αυτό των ελλιπών υποδομών.

Ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης που επισκέφτηκε την έκθεση έργων των επιτυχόντων στις εξετάσεις αναφέρθηκε στο ποιοτικό επίπεδο της Σχολής, που ανεβαίνει χρόνο με το χρόνο, αλλά χαρακτήρισε ως «αχίλλειο πτέρνα» την έλλειψη μόνιμων κτηριακών υποδομών.

«Ευελπιστούμε, ότι τα επόμενα χρόνια μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα και της συγκεκριμένης Σχολής και του Οικονομικού Τμήματος και της Αρχιτεκτονικής. Οι σημερινές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, αλλά καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», ανέφερε.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου