Επικαιρότητα

Νέα αντιπαράθεση για Δροσιά και Βιολογικό

Off

Συνέχεια στην αντιπαράθεση δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης και το θέμα της Δροσιάς- Πεντέλης που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα.

Αφορμή δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV το βράδυ της Παρασκευής.

«Σε αυτές τις λίγες γραμμές ξεδιπλώνεται ο αληθινός χαρακτήρας του Δημάρχου Ιωαννίνων. Αλαζονεία, αυταρχικότητα, δυσανεξία στη διαφορετική άποψη και αλλεργία στις δημοκρατικές διαδικασίες», αναφέρει με ανακοίνωσή της η παράταξη του Θωμά Μπέγκα «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα».

«Οι προσταγές του και το κούνημα του δαχτύλου προς την αντιπολίτευση μόνο ως απολυταρχικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Οι αντιδράσεις του όταν “στριμώχνεται” πολιτικά από δικά του προσωπικά λάθη αρχίζουν και διακατέχονται από επικίνδυνες για τη δημοκρατία αντιλήψεις. Ας καταλάβει καλά ο κ. Ελισάφ ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι “να το βουλώνει”, αλλά να ασκεί κριτική και να ελέγχει τη δημοτική αρχή», προσθέτει.

Η παράταξη θέτει επίσης θέμα για την επέκταση του Βιολογικού:

«Επειδή όμως ο κ. Ελισάφ, ένα χρόνο και κάτι αφότου έχει αναλάβει τα ηνία του Δήμου συνεχίζει, εκτός των άλλων, να κατηγορεί την αντιπολίτευση για τις δικές του αστοχίες και την υστέρηση της δημοτικής του αρχής σε όλους τους τομείς, ας μας πει έξω από τα δόντια, όπως συνηθίζει τελευταία, ποιες ακριβώς εταιρίες εμπόδιζαν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού καταθέτοντας ενστάσεις τις οποίες απέσυραν την ημέρα της εκδίκασής τους, μόνο και μόνο για να βάλουν εμπόδια στη διαδικασία;

Ο ίδιος άλλωστε, στην ίδια συνέντευξη, αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις αυτές και τον κίνδυνο που διατρέχει ένα έργο για το οποίο η δική μας δημοτική αρχή έδωσε πραγματική μάχη για να μην απενταχτεί και να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ Μήπως τις ξέχασε κι αυτές;» τονίζει η Ενότητα Πολιτών. Στην απάντησή της η δημοτική αρχή, αναφέρει κατ’ αρχάς:

«Στις δύσκολες ημέρες που διέρχεται η πόλη ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αποδεικνύει ότι βρίσκεται απομονωμένος στον δικό του μικρόκοσμο.

Επέλεξε να επιτεθεί στον Δήμαρχο με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς που απέχουν μακράν από τον πολιτικό πολιτισμό και την ευγένεια που ευαγγελίζεται.

Σκιαμαχεί. Για την ουσία του θέματος, ο κ. Μπέγκας φαίνεται ότι δεν συνομίλησε και δεν ενημερώθηκε ούτε από τους συνεργάτες του που μετείχαν στις συσκέψεις ώστε να λυθεί το ζήτημα των ιδιοκτησιών στο Σταυράκι και την ευρύτερη περιοχή. Εάν τους είχε ρωτήσει θα γνώριζε ποια ήταν η πρόταση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής και θα απέφευγε να ψεύδεται δημοσίως». 

Για τον Βιολογικό αναφέρει, μεταξύ άλλων η δημοτική αρχή:

«Οι δικαστικές διαμάχες από πέντε εταιρίες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό ανάγονται στη δική του θητεία, επί αποφάσεων που έλαβαν οι επιτροπές και το Διοικητικό Συμβούλιο όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος στη ΔΕΥΑΙ. Οι  εταιρίες όπως δημόσια έχει δηλώσει ο πρώην δήμαρχος υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους. Το γνωρίζει άλλωστε από την επαγγελματική του ιδιότητα. Η σημερινή Δημοτική Αρχή ολοκλήρωσε την διαδικασία και απέστειλε τον ογκωδέστατο φάκελο του έργου στο Ελεγκτικό με την ελπίδα ότι δεν θα προκύψουν άλλα λάθη από διαδικασίες που έγιναν κατά το παρελθόν και μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω καθυστερήσεις».

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ