Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 06:44
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Απριλίου 2015
Επικαιρότητα

Η Ήπειρος δικτυώνει την αλληλεγγύη

Off

Μία πανηπειρωτική πρωτοβουλία αλληλεγγύης θα αναπτυχθεί από Μ. Δευτέρα έως Μ. Τετάρτη.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Μητροπόλεις και οι Δήμοι ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ανακούφιση των συμπολιτών που ανήκουν στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, την ενίσχυση των συσσιτίων, των κοινωνικών παντοπωλείων, των γηροκομείων και των ιδρυμάτων προστασίας του παιδιού εν όψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα. 
Συγκεντρώνονται για το σκοπό αυτό τρόφιμα μακράς διάρκειας, χαρτικά και είδη ατομικής  υγιεινής, καθώς και καινούριο σχολικό υλικό για τη συμβολή του έργου αλληλεγγύης και αγάπης που επιτελείται από τις Μητροπόλεις της Ηπείρου, τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα Προνοιακά Ιδρύματα. 
Η συγκέντρωση των προσφερομένων ειδών θα γίνει 6, 7 και 8 Απριλίου.
Σήμερα που η ανεργία και η φτώχεια εξακολουθούν να πλήττουν ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη είναι τα μοναδικά μέσα για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.  

Κάλεσμα συμμετοχής 
στην πρωτοβουλία
Σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησαν χτες, οι Αντιπεριφερειάρχες Οδ. Πότσης και Ι. Καραμπίνας, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου Ι. Νικόπουλος, απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους Ηπειρώτες.
Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Πότσης σημείωσε: "Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας, που αγκαλιάζει όλη την Ήπειρο, οι Μητροπόλεις, οι Δήμοι και δίπλα τους η Περιφέρεια Ηπείρου ξεκινούν μια προσπάθεια πανηπειρωτική για τη συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών". 
Ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού Ιωάννης Καραμπίνας τόνισε μεταξύ άλλων: "Θα πρέπει να είμαστε όλοι αλληλέγγυοι να βοηθήσουμε όλους όσοι έχουν ανάγκη, όχι μόνο για αυτές τις Άγιες Ημέρες, αλλά να γίνει βίωμά μας, και να έχουμε την παιδεία να το κάνουμε καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου".
Δηλώσεις έκαναν επίσης ο Αρχιμανδρίτης, εκπρόσωπος της Ι. Μητρόπολης Ιωαννίνων, π. Εφραίμ και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δήμου Ιωαννιτών Παντελής Κολόκας.
Ο κ. Εφραίμ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Μάξιμος και η Εκκλησία συμμετέχουν και ενώνουν τις δυνάμεις  τους μαζί με τους Δήμους και την Περιφέρεια για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι και μέσα από την πείρα μας αυτά τα χρόνια που προσπαθούμε και ίσως κάτι καταφέραμε για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, να ενώσουμε και εμείς τις δυνάμεις μας και μαζί να προχωρήσουμε. Και μαζί θα τα καταφέρουμε".
Ο κ. Κολόκας τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει και ενώνει τις δυνάμεις του στη μεγάλη προσπάθεια αλληλεγγύης μαζί με την Εκκλησία, την Περιφέρεια και άλλους Δήμους της Ηπείρου, σε έναν κοινό σκοπό για να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Είναι μια εβδομάδα περισυλλογής, μια εβδομάδα που αξίζει όλοι μας να δώσουμε προτεραιότητα στις ανθρώπινες αξίες που η πίστη και η θρησκεία μας έχουν δώσει ως εφόδιο για να πορευτούμε". 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ