Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 05:57
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Απριλίου 2015
Επικαιρότητα

Κύτταρο για τη δημιουργία Πολυτεχνικής Σχολής

Off

Ως εξαιρετική εξέλιξη που όχι μόνο αναγνωρίζει και δικαιώνει όσα διατυπώθηκαν για τη δυναμική ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αλλά και παρέχει στέρεες βάσεις ουσιαστικής συμβολής στους μελλοντικούς σχεδιασμούς ανάπτυξης και της Ηπείρου, θεωρεί ότι αποτελεί η ουσιαστική έναρξη λειτουργίας της Αρχιτεκτονικής Σχολής, που από την νέα χρονιά θα δεχθεί τους πρώτους σαράντα φοιτητές, το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Με ανακοίνωσή του, το ΤΕΕ χαιρετίζει την απόφαση αυτή και αναμένει αποφάσεις και δράσεις «με τόλμη, λογισμό και όνειρο και παραμένουμε συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια ανέλιξης και καταξίωσης του ρόλου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» όπως αναφέρει με νόημα.
«Κατ’ επανάληψη έχουμε υποστηρίξει ότι η λειτουργία Αρχιτεκτονικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αποτελεί το κατ’ αρχή κύτταρο για την δημιουργία Πολυτεχνικής Σχολής. Τούτο προοιωνίζεται θετικά από την ύπαρξη τμημάτων με σαφή πολυτεχνικό προσανατολισμό με πολύχρονη ιστορία και μεγάλη συμμετοχή στους τομείς της διδασκαλίας και της έρευνας, από επαρκή κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή, από οργανωμένη πανεπιστημιούπολη, από την λειτουργία συγγενών τμημάτων (Σχολή Θετικών επιστημών). Απομένει η συνεχής προσπάθεια ώστε να παίξει τον δικό της ρόλο παρέχοντας το επιστημονικό και τεχνολογικό υπόβαθρο για τις ανάγκες του ευρύτερου γεωγραφικού χώρου. Οι νέες τεχνολογίες, ο ενεργειακός σχεδιασμός του χώρου, η σύζευξη των τεχνολογιών με την παραγωγή, η διαχείριση του φυσικού πλούτου και του πολιτιστικού αποθέματος, η κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής πρέπει να υποστηριχθούν από την Πολυτεχνική σχολή μέσα από την οργάνωση και κατεύθυνση των σπουδών» τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ