Επικαιρότητα

Σε διήμερες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι των δήμων

Off

Σε δίωρη στάση εργασίας σήμερα Τετάρτη και συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ αύριο Πέμπτη, προχωρά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων, με δύο βασικές παραμέτρους να καθορίζουν τα αιτήματά του. 

Η μεν πρώτη έχει να κάνει με την κατάσταση που επικρατεί στους δήμους και στις υπηρεσίες σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα μέτρα που λαμβάνονται με ευθύνη των δημοτικών αρχών, η δε δεύτερη με αποφάσεις της δημοτικής αρχής στο δήμο Ιωαννιτών και για την πανδημία, αλλά και για την γενικότερη λειτουργία υπηρεσιών. Έτσι, μία σειρά προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την αποκομιδή των απορριμμάτων και την ανάθεση τμήματος αυτής σε ιδιώτη, με την απαίτηση να αναλάβουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν οι εργαζόμενοι Κοινωφελούς Εργασίας, αλλά και με μετακινήσεις προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες, έρχονται ξανά στο προσκήνιο. 

Η πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ Τίνα Ζέκα  έκανε λόγο για μία κατάσταση που έχει φτάσει στο απροχώρητο, με ευθύνη της δημοτικής αρχής σε όλα τα ζητήματα. 

«Δεν έκανε το παραμικρό για να προσλάβει νέους εργαζόμενους στην καθαριότητα παρότι ο νόμος της έδινε το δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου. Η κατάσταση στο εργοτάξιο είναι απερίγραπτή αναφορικά με τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, όπου δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για τα στοιχειώδη. Με απόφαση της διοίκησης μετακινήθηκε υπάλληλος από το τμήμα μισθοδοσίας, συνεχίζοντας το ίδιο γαϊτανάκι που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες.   

Προφανώς υφίσταται το διευθυντικό δικαίωμα σε τέτοιες αποφάσεις, αλλά ομοίως υπάρχει και για τις συνθήκες εργασίας που συνεχίζουν να είναι απαράδεκτες στο κτίριο των οικονομικών υπηρεσιών, για την υποστελέχωση που δεν αντιμετωπίζεται με απομακρύνσεις έμπειρων συναδέλφων, για την τήρηση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για την πανδημία κ.λπ», τόνισε η κα Ζέκα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν ακόμη οι Χρ. Μεντής και Ζ. Γαλατάς αντίστοιχα, που απηύθυναν πρόσκληση συμμετοχής στους δημοτικούς υπαλλήλους στη σημερινή κινητοποίηση και στάση εργασίας, όπως και στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου