Επικαιρότητα

Μπλόκο σε φορτηγό με 115 κιλά χασίς

Off

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, για εισαγωγή και μεταφορά στην ελληνική επικράτεια, ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την διακίνησή της 

Οι συλληφθέντες επέβαιναν σε δυο Ι.Χ. Φορτηγά, εκ των οποίων το ένα μετέφερε τα ναρκωτικά, ενώ το άλλο λειτουργούσε ως προπομπός 

Την ποσότητα της ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αποτρέποντας τη διοχέτευσή της στην εγχώρια αγορά ναρκωτικών. 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντόπισαν χτες το πρωί στην Κρανούλα και ακινητοποίησαν για έλεγχο δύο οχήματα, τα οποία οδηγούσαν οι δύο κατηγορούμενοι.

Πιο συγκεκριμένα, ένας από αυτούς οδηγούσε Ι.Χ. Φορτηγό, στο επικαθήμενο του οποίου βρέθηκαν 5 ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 24 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 114 κιλών και 950 γραμμαρίων.  Ο δεύτερος κατηγορούμενος επέβαινε σε έτερο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο και όπως διαπιστώθηκε λειτουργούσε ως προπομπός, διευκολύνοντας τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών και ενημερώνοντας το πρώτο όχημα για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.  Συνολικά κατασχέθηκαν: 114 κιλά και 950 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οχήματα, χρηματικό ποσό 1.500 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου