Επικαιρότητα

70% κάτω η κίνηση στα συνεργεία αυτοκινήτων

Off

Με την πτώση της κίνησης στα καταστήματά τους για τους περιοδικούς ελέγχους των αυτοκινήτων να έχει φτάσει το 70%, οι ιδιοκτήτες συνεργείων Ι.Χ και στην περιοχή των Ιωαννίνων, βρίσκονται αντιμέτωποι με μία οικονομική καταστροφή, πολύ χειρότερη από αυτήν στα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης. 

Από τον Σεπτέμβριο η πτώση της κίνησης στα συνεργεία γίνεται αισθητή καθημερινά, ολοένα και περισσότερο με τον πρόεδρο του Σωματείου Μηχανοτεχνιτών Φανοβαφών και Συναφών Επαγγελμάτων «Αρχιμήδης», Χρήστο Μπάη, να τονίζει πως η θηλιά που σφίγγει πλέον τους επαγγελματίες του κλάδου, είναι άνευ προηγουμένου.

Εκτός από την μείωση της κίνησης στα συνεργεία το στοιχείο που επίσης είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, έχει να κάνει με την κατάσταση στην οποία διαπιστώνουν οι τεχνίτες, ότι βρίσκονται πολλά αυτοκίνητα. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια, είχε επέλθει μία αξιοσημείωτη ισορροπία μετά τα πρώτα χρόνια της κρίσης, πλέον όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που σχεδόν εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητά τους, τουλάχιστον για το περιοδικό σέρβις ή ακόμη και για την αντικατάσταση των ελαστικών. «Αυτό σημαίνει πως έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των αυτοκινήτων που είναι σε επικίνδυνη κατάσταση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οδική ασφάλεια», ανέφερε ο κ. Μπάης.

Στο μεταξύ, ελάχιστοι είναι οι ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων και συναφών επαγγελμάτων που μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος υποβολής αίτησης και υπαγωγής τους στο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω της περιφέρειας Ηπείρου, αφού τα κριτήρια που υπάρχουν, θέτουν αυτομάτως σχεδόν εκτός της λίστας, αρκετούς από αυτούς. Το ζήτημα αυτό βέβαια έχει και διπλή ανάγνωση, καθώς μεταξύ των κριτηρίων είναι και ένα ελάχιστο ποσό εξόδων για το 2019, το οποίο όμως με τα δηλωθέντα εισοδήματα και τα δηλωθέντα έξοδα των επιχειρήσεων, δεν πλησιάζει καν το χαμηλότερο όριο που θέτει το πρόγραμμα για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου