Ήπειρος

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – Ανοίγει η δυνατότητα ενίσχυσης και από την Περιφέρεια 

Off

Τη δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης από τις περιφέρειες της χώρας αποκτούν πλέον τα αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία κάθε περιοχής, μετά τη σχετική νομοθετική ρύθμιση στο Ν. 4735, που ψηφίστηκε στις 12 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τη νέα αυτή ρύθμιση, δίνεται η δυνατότητα επιχορήγησης των αθλητικών σωματείων όχι μόνον από τους ΟΤΑ  α’ βαθμού, όπως ίσχυε, από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, αλλά και από τους ΟΤΑ β’ βαθμού, δηλαδή από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. 

Η πρόβλεψη αναφέρει πως θα πρέπει να έχει εγγραφεί ανάλογη πίστωση στους προϋπολογισμούς των περιφερειών, με την προϋπόθεση, το συνολικό ποσοστό των εν λόγω επιχορηγήσεων να μην υπερβαίνει το 0,5% των ετήσιων τακτικών εσόδων τους. Ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη ρύθμιση, που μπορεί να προσφέρει μία σημαντική οικονομική διέξοδος στα αθλητικά σωματεία της χώρας, τα οποία έχουν υποστεί μία τεράστια οικονομική αιμορραγία το διάστημα της υγειονομικής κρίσης. «Δεν είναι μόνο, ότι για μεγάλο διάστημα ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους, επομένως δεν είχαν και κάποιοι δεν έχουν ακόμη και σήμερα, συνδρομές, είναι και το ότι ακυρώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού, μέσα από τις οποίες τα περισσότερα σωματεία συγκέντρωναν χρήματα για να καλύψουν σημαντικό μέρος των εξόδων τους», ανέφερε ο κ. Γοργόλης.

Εκείνο πάντως που μένει να διευκρινιστεί, είναι αφενός εάν η ρύθμιση αφορά στο σύνολο των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, αλλά και στα κριτήρια που θα ισχύουν για την ένταξή τους στη λίστα των σωματείων που θα επιχορηγούνται.

 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου