Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ-Η αδιαλλαξία του υπουργείου είναι ιδεολογικού χαρακτήρα

Off

Η Μ. Τζούφη μιλώντας στην εφημερίδα «Η Εποχή» της Κυριακής αναφέρει, ότι «το υπουργείο Παιδείας απορρίπτει κάθε θετικό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Όχι λόγω έλλειψης πόρων, εφόσον αυτοί μπορούν να βρεθούν είτε από το δημοσιονομικό «μαξιλάρι» είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά λόγω πολιτικής στόχευσης και θεώρησης.

 Η αδιαλλαξία του υπουργείου είναι ιδεολογικού χαρακτήρα. Επικρατεί η αίσθηση της πυγμής και η ιδέα πως ούτε η πανδημία μπορεί να ανακόψει το σχέδιο απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης. Για το λόγο αυτό δεν υλοποιούνται οι απαραίτητοι μόνιμοι διορισμοί που εκκρεμούν εδώ και ένα χρόνο, όπως και δε λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγειονομική θωράκιση των δημόσιων σχολείων».

 Επίσης, προσθέτει,  «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν επιθυμεί διάλογο ούτε με τους μαθητές, ούτε με τους εκπαιδευτικούς, ούτε με τους γονείς. Εφαρμόζει το δόγμα του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε», όπως αποτυπώνεται σε μια σειρά από κυβερνητικές πρωτοβουλίες (πχ: κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, επαναφορά της διαγωγής στα απολυτήρια).

 Άλλωστε, ο συντηρητισμός της υπουργού Νίκη Κεραμέως φάνηκε και από τον τρόπο αντιμετώπισης των καταλήψεων. Αντί να αφουγκραστεί τα δίκαια αιτήματα και τους προβληματισμούς, έκανε λόγο για τεμπέληδες μαθητές που καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία».

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου