Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 06:31
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Απριλίου 2015
Χωρίς κατηγορία

Με την πρώτη… επιτυχημένη η Λαϊκή

Off

Η μαζική ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού, όχι μόνο από την περιοχή των Αμπελοκήπων, αλλά και από άλλες συνοικίες και περίχωρα των Ιωαννίνων απέδειξε από την πρώτη κιόλας ημέρα την επιτυχία του εγχειρήματος για τη λειτουργία μίας ακόμη λαϊκής αγοράς.
Ανήμερα της Μ. Τρίτης έκανε πρεμιέρα η λαϊκή αγορά στην πλατεία Χατζή στους Αμπελόκηπους, η λειτουργία της οποίας αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής τα τελευταία χρόνια ειδικά μετά την επιτυχία της αντίστοιχης λειτουργίας λαϊκών σε Δροσιά και Σεισμόπληκτα.
Η λαϊκή αγορά καθυστέρησε μάλιστα να ξεκινήσει, κυρίως λόγω των συνεχών αλλαγών στη νομοθεσία, όμως  ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τη Δ/νση Ανάπτυξης της Περιφέρειας έφτασαν σε προχωρημένο σημείο και από χθες και κάθε Τρίτη θα λειτουργεί η λαϊκή στην πλατεία Χατζή.
Περίπου 50 παραγωγοί τοπικών προϊόντων, αλλά και παραγωγοί από άλλες περιοχές, όπως η Κόρινθος, η Έδεσσα ή η Καρδίτσα πήραν τις θέσεις τους πίσω από τους πάγκους για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές, που με τη σειρά τους έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε μία ακόμη λαϊκή αγορά.
Ο αντιδήμαρχος Ν. Γκόλας αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια το προηγούμενο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να καλυφθούν οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία της λαϊκής, ενώ όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Δοβανάς έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία για την επόμενη λαϊκή αγορά στα Καρδαμίτσια. Επίσης έχουν ήδη υποβληθεί δύο νέα αιτήματα για λειτουργία νέων λαϊκών αγορών στη Νέα Ζωή και στην Πεδινή, που αντιμετωπίζονται με θετική διάθεση.
Ο κ. Δοβανάς τόνισε ότι στις άμεσες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας αλλά και στις υποδομές της λαϊκής στην Αγία Μαρίνα.
Τη σημασία που αποδίδουν οι φορείς της αυτοδιοίκησης στη λειτουργία τέτοιων αγορών κατέδειξε στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης, ενώ ο προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ευάγγελος Βαγενάς προανήγγειλε και τη λειτουργία στο επόμενο διάστημα μίας αγοράς παραγωγών, όπως προβλέπει το νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου