Εκδηλώσεις

Χωρίς την Αναπαράσταση της Μάχης του Καλπακίου φέτος

Off

Δεν θα γίνει φέτος η Αναπαράσταση της Μάχης του Καλπακίου

Ο Δήμος Πωγωνίου ανακοίνωσε ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού  δεν θα  πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της αναπαράστασης με την οποία κάθε χρόνο κορυφώνονται οι εκδηλώσεις τιμής «Καλπάκια» που είναι αφιερωμένες στο Έπος του ’40. 

«Τηρώντας στάση ευθύνης για την προστασία των πολιτών και εφαρμόζοντας πιστά τα μέτρα, τα «Καλπάκια 2020» θα εορταστούν λιτά αποδίδοντας τιμή σε όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία της χώρας» αναφέρεται σχετικά.

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Μαχητή τηρώντας όλα τα ισχύοντα μέτρα. Στο ίδιο πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν και οι παράλληλες εκδηλώσεις στο Χάνι Δελβινάκι και στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στο Σώσινο ενώ ακυρώθηκε ο αγώνας δρόμου «Ο δρόμος της Νίκης».

«Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια τα «Καλπάκια» θα εορταστούν με διαφορετικό τρόπο καθώς προέχει η προστασία των δημοτών και επισκεπτών. Στους ήρωες του Έπος του ’40 αξίζει κάθε τιμή και θα τους την αποδώσουμε λιτά, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε του χρόνου να γιορτάσουμε το «ΟΧΙ» με την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην εθνική  μας επέτειο» σημείωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης. 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ