Αθλητικά

ΠΑΣ WBC Επανέρχονται με πρόταση επανεκκίνησης της Α1

Off

Αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο ώστε να επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας γυναικών, φέρονται οι άνθρωποι της διοικούσας επιτροπής του ΠΑΣ WBC, ειδικά μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργοί Πολ. Προστασίας κ. Χαρδαλιά, ότι η Πολιτεία είναι έτοιμη να εξετάσει κάθε πρόταση που μπορεί να είναι στοιχειοθετημένη, για τον τρόπο επανέναρξης και διεξαγωγής κα άλλων πρωταθλημάτων στα πρότυπα της Σούπερ Λίγκα.

Ήδη, από τη Δευτέρα, που η ΕΟΚ ανακοίνωσε και επίσημα, ότι αναστέλλεται η διεξαγωγή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων καλαθοσφαίρισης πλην της Basket League, στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ αλλά και σε άλλες ομάδες της Α1 γυναικών κινήθηκαν, ώστε να γίνει συντονισμός και από κοινού οι ομάδες να εξασφαλίσουν τη διενέργεια μοριακών τεστ για το σύνολο των αθλητών και των προπονητών, κάθε εβδομάδα, στα πρότυπα των επαγγελματικών κατηγοριών. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν το πρωτάθλημα ολοκληρωθεί και με ποιον τρόπο, ειδικά μάλιστα τη στιγμή που κάποιες ομάδες έχουν ήδη ξεκαθαρίσει, ότι αδυνατούν να συντηρηθούν οικονομικά και να καλύψουν τα συμβόλαια των ξένων παικτριών, κινούμενες προς τη διακοπή των συμβολαίων. 

Η αρχηγός της ομάδας του ΠΑΣ Ντίνα Σαρηγιαννίδου και η νεαρή παίκτρια Αγγ. Βινσιλαίου με δηλώσεις τους εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό για την αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας και πρόσθεσαν πως η ομάδα του ΠΑΣ είναι σε θέση να εφαρμόσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα.

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας. Η υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Το γυναικείο μπάσκετ θεωρείται ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, αλλά μόνο στα χαρτιά. Με την διακοπή του πρωταθλήματος θα δημιουργηθούν δύο σημαντικά προβλήματα, του βιοπορισμού που το βιώσαμε στην προηγούμενη καραντίνα και δεύτερον η μεγάλη διακοπή εκτός προπονήσεων και αγώνων θα μας δημιουργήσει θέματα στην επάνοδο μας στα γήπεδα. Ως ΠΑΣ Γιάννινα είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να κάνουμε τα τεστ που χρειάζεται για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε», τονίζει η Ντ. Σαρηγιαννίδου, ενώ σε αντίστοιχο ύφος είναι και η δήλωση της Αγγ. Βινσιλαίου.

«Η ενδεχόμενη διακοπή του πρωταθλήματος σίγουρα είναι κάτι το οποίο θα μας στερήσει το δικαίωμα να συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και παράλληλα εκμηδενίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στον οποίο δυστυχώς η Α1 γυναικών ανήκει, αν κι μόνο ερασιτεχνικός δεν είναι, καθώς οι διοικήσεις και οι αθλήτριες λειτουργούν σε επαγγελματικά πλαίσιο. Είμαστε διατεθειμένες να τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο 100% με στόχο την ομαλή διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος».

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου