Ήπειρος

Φυσικός εμπλουτισμός γίνεται η απαγόρευση

Off

Την εκτίμηση ότι η περίοδος των 45 ημερών καθολικής απαγόρευσης της αλιείας στην λίμνη Παμβώτιδα είναι ουσιαστικά ένας φυσικός εμπλουτισμός της ιχθυοπανίδας, κάνουν ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλιείς.
Με απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης της Περιφέρειας Ηπείρου η αλιεία στη λίμνη Παμβώτιδα απαγορεύεται από σήμερα Τετάρτη 15 Απριλίου μέχρι 31 Μαΐου αν και το κρίσιμο ζήτημα είναι ο έλεγχος.
Έπειτα από συντονισμένες κινήσεις και ενέργειες οι συναρμόδιες υπηρεσίες και οι φορείς που ασχολούνται με την αλιεία συμφώνησαν στον τρόπο με τον οποίο θα ασκείται ο έλεγχος από την ελληνική αστυνομία, τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης και την θηροφυλακή ενώ ομάδες φύλαξης και ελέγχου έχουν συγκροτήσει τόσο ο Συνεταιρισμός αλιέων νήσου όσο και ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνικής αλιείας Ιωαννίνων.
Όπως τόνισαν οι πρόεδροι των δύο φορέων Αναστασία Γκίγκη και Κώστας Φρίγκας αντίστοιχα το σημαντικό είναι να ενεργοποιηθούν τόσο οι ερασιτέχνες όσο και οι επαγγελματίες αλιείς αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητα αυτής της περιόδου.
«Η λίμνη αντέχει όλους τους νόμιμους, κανέναν όμως παράνομο», τόνισε ο κ. Φρίγκας, ενώ η κα Γκίγκη χαρακτήρισε μεμονωμένα κάποια κρούσματα των προηγούμενων ετών. 
Με την επαγγελματική αλιεία στη λίμνη Παμβώτιδα ασχολούνται 40 – 45 μέλη του Συνεταιρισμού ως κύριο επάγγελμα, με την μεγαλύτερη ποσότητα των αλιευμάτων να διατίθεται στην αγορά της Ρουμανίας.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου