Επικαιρότητα

Επιστροφή στο παλιό ωράριο για τα φαρμακεία

Off

Θέμα επαναφοράς στο παλιό καθεστώς ωραρίου των φαρμακείων ανοίγει η κυβέρνηση με τη στήριξη όπως φαίνεται τουλάχιστον των εκπροσώπων των φαρμακοποιών.
Για επαναφορά του παλιού ωραρίου στη λειτουργία των φαρμακείων με το σύστημα εφημερίας, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής, χτες σε δηλώσεις του, σημειώνοντας όμως ότι θα προηγηθεί διάλογος με τους συνδικαλιστικούς φορείς του κλάδου.
Η δήλωση αυτή βρήκε σύμφωνους τους φαρμακοποιούς με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, να σημειώνει ότι οι φαρμακοποιοί θα συναινέσουν σε οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στο φάρμακο τους και την κάλυψη των αναγκών τους όλο το 24ωρο, με την ισότιμη αντιμετώπιση των φαρμακείων, είτε βρίσκονται σε κεντρικά, είτε σε απομακρυσμένα σημεία, μέσα από ένα ανεπτυγμένο και αποτελεσματικό σύστημα εφημεριών και διανυκτερεύσεων. 
Με το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, όλα τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή, καθώς και το Σάββατο. Με το παλιότερο σύστημα, στην ουσία το ωράριο ακολουθούσε αυτό των εμπορικών καταστημάτων και στη συνέχεια υπήρχε πρόγραμμα εφημεριών και διανυκτερεύσεων.
Ο πρόεδρος Φαρμακευτικού συλλόγου Ιωαννίνων Θόδωρος Ντούσκας με δήλωσή του στο ITV, σημείωσε: Είναι πάγιο αίτημα των φαρμακοποιών να επιστρέψουμε στην παλιά μας φόρμα λειτουργίας».

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ