Επικαιρότητα

Ενημέρωση για τη λειτουργία της Μονάδας ΑΣΑ

Off

Το λατομείο Πεδινής, αλλά και τη Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων επισκέφθηκαν τα μέλη της παράταξης «Ιωάννινα_2023» της Τατιάνας Καλογιάννη ώστε να ενημερωθούν  από τους υπεύθυνους για τη λειτουργία της και την αποτελεσματικότητά της, σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί στον σχεδιασμό της.

Η ενημέρωση ήταν πλήρης και κατατοπιστική, όπως ανακοίνωσε η παράταξη, ανταλλάχτηκαν απόψεις, συζητήθηκαν όλα τα θέματα της μονάδας και δόθηκαν απαντήσεις.

Σχετικά με αυτή την πρωτοβουλία η Τατιάνα Καλογιάννη δήλωσε:

«Η προστασία του περιβάλλοντος και η ορθολογική αντιμετώπιση της διαχείρισης τόσο των αστικών στερεών απορριμμάτων, όσο και των υγρών αποβλήτων της περιφέρειας Ηπείρου, αποτέλεσε κρίσιμο τομέα της θητείας μου ως αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη.

Όπως πλέον είναι γνωστό σε όλους, οι Δήμοι της Ηπείρου ωφελήθηκαν από τη λειτουργία των έργων που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε στην Περιφέρεια Ηπείρου προ διετίας και τα οποία λειτουργούν ήδη επιτυχώς (ή πρόκειται να παραδοθούν προς λειτουργία). Με αυτά τα έργα οι Ηπειρώτες δεν επιβαρύνονται με πρόστιμα λόγω μη νόμιμης διαχείρισης των αποβλήτων και η κυκλική οικονομία εφαρμόζεται στην πράξη, προς όφελος των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

Προτρέπουμε τη δημοτική αρχή να ενημερωθεί για τη λειτουργία της μονάδας και για τα παραγόμενα υποπροϊόντα που προκύπτουν από την εκτελούμενη επεξεργασία σε αυτήν και στη συνέχεια να ενημερώσει τους συνδημότες μας για ποιον λόγο και με ποιον τρόπο προτείνει την απoκατάσταση του λατομείου στην Πεδινή».

Οι απόψεις της παράταξης για την αποκατάσταση του λατομείου στην Πεδινή, διατυπώθηκαν εγγράφως στον Δήμαρχο, μετά από σχετική του πρόσκληση και βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της παράταξης https://ioannina2023.gr.

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου