Επικαιρότητα

Νέο… τηλεγράφημα

Off

 

Η όμορφη κυρία έδωσε, στους άρχοντες χρήματα για να φτιάξουν τη χώρα τους. Τους έδωσε προθεσμία για να την κάνουν όμορφη και με χαρούμενους ανθρώπους, όπως της άξιζε, όπως ήταν κάποτε.

Έγιναν συζητήσεις, έπεσαν πολλές ιδέες, για το χτίσιμο της χώρας. Αλλά τα χρήματα, σιγά-σιγά και γρήγορα τα έφαγαν «κάποιοι», με τις τσέπες τους ως τον αστράγαλο! 

Την Άνοιξη κανένας δε θυμόταν την όμορφη κυρία! 

Αλλά αυτή ήρθε πάλι και τους ρώτησε τι έκαναν. Ξάπλωσε ο αρχιμάστορας και έκανε τον πεθαμένο! Αυτοί είπαν πως έπεσε αρρώστια και, πως ακόμη και ο αρχιμάστορας, δε γλίτωσε! Τους έδωσε πάλι χρήματα και τους όρισε ημερομηνία για το χτίσιμο της χώρας. Χάρηκαν για την αφέλεια της κυρίας αλλά, γυρίζοντας στο κέντρο της χώρας τους, ο αρχιμάστορας δεν έπαιρνε ανάσα!      

Έριξαν το φταίξιμο στο λαό της χώρας και του μίκρυναν την ιατρική περίθαλψη, περιόρισαν τα χρήματα για την εκπαίδευση, έκοψαν τις συντάξεις, μισθούς, δημιούργησαν είλωτες,  πήραν τα σπίτια του λαού της χώρας… Έδωσαν χρήματα σε αυτούς που είχαν και ξαναγέμισαν τις μεγάλες τσέπες τους! Μα τίποτε για τη χώρα τους!

Η κυρία δεν τους αντέχει και θα τους χαλάσει τα μαγειρέματα, για να μη τους πονέσουν τα στομάχια.   

 

Γιώρες Ζούγιαν

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου