Τελευταία Νέα

Ο απολογισμός της συμμετοχής και η αριστερά
Τα του Καίσαρος…
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Πλεονεκτήματα και αδυναμίες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων
15 αιτήσεις το ελάχιστο για να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός
«Στενεύει» η είσοδος τη νέα χρονιά στα πανεπιστήμια
Εκδηλώσεις για την επέτειο των Μαχών Γριμπόβου
Η Περιφερειακή Αρχή για την παραπομπή στο Πειθαρχικό
Ένα «εξάγιο» από την Καστρίτσα και ένα νόμισμα για τη Δωδώνη
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης
Οδός Χαρ. Τρικούπη αναβαθμισμένη και φιλική στους πεζούς
Μία διεθνής ημέρα για τη «Δύναμη των Μουσείων»
Στη διεθνή έκθεση Freskon ο Δήμος Αρταίων
20 – 23 ΜΑΪΟΥ Χρώματα και μουσική με δράσεις της ομάδας Goodness Tour
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε ζητεί Μηχανικούς για τα τμήματα παραγωγής και συντήρησης στα Ιωάννινα
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 05:55
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοεμβρίου 2020
Επικαιρότητα

Μαζικά τεστ στο Δικαστικό Μέγαρο

Off

Δεκάδες τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου αλλά και των δικαστικών υπαλλήλων, για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων. 

Την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση του ΕΟΔΥ σε συνεργασία και με την περιφέρεια Ηπείρου, εξέφρασε με δηλώσεις της η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Μ. Νάκα, σημειώνοντας πως αυτό υπακούει στην κοινή λογική, και την ανάγκη ταυτόχρονα, να υπάρχει μία όσο το δυνατόν καλύτερη χαρτογράφηση της πιθανής διασποράς του ιού και στην ευρύτερη κοινότητα, αλλά και σε περισσότερο στοχευμένες ομάδες του πληθυσμού.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, η κα Νάκα ρωτήθηκε και για το εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την λειτουργία της Δικαιοσύνης το κρίσιμο αυτό διάστημα υπακούουν και ανταποκρίνονται σε μία έτσι κι αλλιώς δύσκολη πραγματικότητα του νομικού κόσμου της χώρας, και δη των επαγγελματιών του κλάδου, που καλούνται να αντιμετωπίσουν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στον επαγγελματικό τους βίο.

Όπως ανέφερε το σύνολο των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας με δικές τους δαπάνες προσέτρεξαν να εξοπλίσουν με συσκευές αντισηπτικών τα δικαστικά κτήρια, με μάσκες προστασίας για όλους, διεκδικώντας και απαιτώντας συνεργασία και ενημέρωση για την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και την προστασία των δικαιωμάτων τους.

«Η αναστολή των εργασιών των δικαστηρίων αποτελεί την εύκολη λύση που δεν θα πρέπει να επιδιώκει ουδεμία Κυβέρνηση γιατί η δικαιοσύνη συμβάλει στην αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, υπερασπιζόμενη την αξία και την ελεύθερη ανάπτυξη του ανθρώπου.

Καταγγέλλουμε το υπουργείο Δικαιοσύνης διότι είχε υποχρέωση να προνοήσει εγκαίρως για ειδικά μέτρα και έκδοση ειδικών ρυθμίσεων δικονομικών αστικών, διοικητικών και ποινικών, προκειμένου να υπάρχει σαφής ενημέρωση και να μη δημιουργείται αβεβαιότητα και αγωνία για το καθεστώς που θα ισχύσει την επόμενη μέρα. Να αποφευχθεί η τήρηση διαφορετικής δικονομίας σε κάθε πόλη και δικαστήριο της χώρας που κλονίζει ανεπανόρθωτα την ασφάλεια δικαίου που πρέπει να αισθάνεται ο κάθε πολίτης και όλοι οι παράγοντες της δικαιοσύνης σε μία ευνομούμενη πολιτεία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΔΣΙ. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου